Пътнически самолет кацна аварийно, без да има пострадали на борда,

...
Пътнически самолет кацна аварийно, без да има пострадали на борда,
Коментари Харесай

Пътнически самолет кацна аварийно в Нова Зеландия, двигателят му се запалил

Пътнически аероплан кацна спешно, без да има потърпевши на борда, на летище в Нова Зеландия, откакто един от моторите му се възпламени и излезе от строя, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на националната противопожарна работа.

Самолетът " Боинг 737-800 " на самолетната компания " Върджин Острелиа " (Virgin Australia) с полет за австралийския град Мелбърн кацна спешно в новозеландския град Инвъркаргил, откакто пожар повреди негов мотор. Противопожарни коли чакаха самолета на пистата в Инвъркаргил към 50 минути след излитането от Куинстаун, Нова Зеландия, заяви Лин Кросън, сменна ръководителка на новозеландската противопожарна работа.

За момента не е ясна нито каква е била повода за възпламеняването на мотора, нито какъв брой тъкмо пасажери са били на борда, сподели говорителката на летището в Куинстаун Катрин Найнд. Компанията " Върджин Острелиа " разгласи в изказване по електронната поща, че е допустимо " моторът да е засмукал птица ".

53-хилядният град Куинстаун е известна туристическа дестинация на Южния остров на Нова Зеландия, известна със ски зоните си, маршрутите за преходи в дивата природа и живописни планински гледки.

В четири на всеки 10 хиляди полета в Нова Зеландия има произшествия с птици, сподели в изказване контролната авиационна работа на страната (птиците може да пукнат стъклото на пилотската кабина или да бъдат засмукани от двигател). Последствията зависят от това къде е ударът с птицата, каква е нейната величина, както и от реакцията на водача, отбелязва АП.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР