Хвърляли ли са наистина гръцки митничари мигранти в морето. Отговор

...
Хвърляли ли са наистина гръцки митничари мигранти в морето. Отговор
Коментари Харесай

ЕК иска обяснение хвърляли ли са гръцки граничари мигранти в морето

Хвърляли ли са в действителност гръцки митничари мигранти в морето. Отговор на този въпрос желае от Атина Брюксел. Европейската комисия изрази през днешния ден очакване Гърция да ревизира данните в следствие на Би Би Си,
съгласно което десетки мигранти в последните години
са били изхвърлени в морето от гръцката брегова защита и са се удавили преди да доближат Европейски Съюз и да изискат леговище.

Миграцията би трябвало да се ръководи с човещина и почтено, съобщи по този мотив представител на Европейска комисия на конференция в отговор на въпроси.

По неговите думи защитата на границите
би трябвало да се прави при съблюдаване на човешките права.
Съответната страна носи отговорността да проверява данните за нарушавания, сподели представителят.

Гръцките управляващи би трябвало да съблюдават напълно европейското и интернационалното законодателство. Включително да обезпечават достъп до процедура за даване на леговище, добави той.

Говорителят означи, че Гърция за следващ път е упреквана в принудително отбиване на мигранти. По неговите думи не може да се чака медийното следствие да докара до ограничение на средствата от Европейски Съюз за Атина за защита на границите.

Според Би Би Си гръцки граничари са виновни за гибелта на няколко десетки мигранти в последните три години. Причината е, че са ги изхвърлили в Средиземно море и множеството от тях са се издавили. Медията сподели фрагменти в поддръжка на изказванията на деветима оживели очевидци и на данни от турската брегова защита. Уточнява се, че гръцките управляващи отхвърлят обвиняванията.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР