Страната ни ще помогне за лечението на болни от диабет

...
Страната ни ще помогне за лечението на болни от диабет
Коментари Харесай

Лекуваме болни от диабет македонски граждани

Страната ни ще помогне за лекуването на заболели от диабет в Република Северна Македония посредством даване на безплатна помощ по линия на формалната си помощ за развиване (ОПР) и филантропична помощ, отпускана посредством бюджета на Министерство на външните работи.

Това стана допустимо, откакто в Скопие посланикът ни Ангел Ангелов подписа  последното от 7-те съглашения за безплатно финансиране на планове по линия на българската Общински план за развитие в Република Северна Македония съгласно решението на Министерския съвет от началото на декември.

Споразумението бе подписано по плана " dDnevnik - Софтуерно приложение за подкрепяне следенето на ежедневното здравословно положение на заболели от диабет вид – 2. " Той ще се извършва от фондация „ Метаморфозис ”, а общата му стойност е 68 454 лева Целта е да бъде основано софтуерно приложение, посредством което пациентите, заболели от Диабет вид 2, да имат всекидневен контакт с лекуващите ги лекари, както и  да бъде основана налична база данни с информация за наклонността при развиване на заболяването. Проектът оказва поддръжка за обезпечаване на универсално здравно покритие и достъп до качествени здравни услуги.

Общата стойност на безплатно финансираните от страната ни 7 плана в Република Северна Македония възлиза на 579 789 лв.. Другите шест съглашения по планове бяха подписани по-рано тази седмица и са в региона на опазването на здравето, развиването на младежта, медиите и гражданското общество в Република Северна Македония.

Решението на Министерския съвет предвижда  да бъдат отпуснати общо 2 560 812 лв. безплатна помощ за финансиране на планове в Република Северна Македония, Република Сърбия, Република Албания, Босна и Херцеговина, Черна гора, Косово, Украйна, Молдова, Грузия, Армения. Изборът на плановете, осъществен дружно със страните бенефициенти, е в сходство със дилемите на българската външна политика, измежду които са подсилване европейската вероятност на страните от Западните Балкани, стимулиране социално-икономическото развиване на страните сътрудници.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР