Областният управител на Русе иска спешен основен ремонт на Дунав

...
Областният управител на Русе иска спешен основен ремонт на Дунав
Коментари Харесай

Областният управител на Русе иска спешен основен ремонт на Дунав мост

Областният шеф на Русе желае незабавен главен ремонт на Дунав мост
Основният ремонт на Дунав мост при Русе да стартира допустимо най-скоро. За това ще упорства регионалният шеф на Русе Драгомир Дамянов.  Скоростното  започване на планувания главен ремонт на българската част на оборудването водещ приоритет пред мен и екипа ми, акцентира той по време на среща с районните институции, имащи директно отношение по въпроса. В срещата взе участие и кметът на Русе Пенчо Милков.
Драганов беше безапелационен, че Областната администрация в крайдунавския град ще подкрепи по всевъзможен метод основаването на оптималната организация на трафика
през оборудването при пускане на ремонта. „ Въпреки неудобството, което ще се сътвори за преминаващите при осъществяване на ремонтните действия, е доста значимо да предприемем нужните ограничения за отбягване на съществени усложнения при свободното придвижване на пасажери и товари “, разяснява регионалният шеф. Той беше безапелационен, че при започване на ремонта ще се подсигурява необятна социална осведоменост по отношение на всички действия по оборудването.
Също по този начин се планува да бъдат сложени указателни табели в региона на Дунав мост.
Ще се създаде и линеен график, в който ще бъдат конкретизирани обособените стадии от плана и периодите за тяхното осъществяване. Драганов е в непрекъснат контакт с отрасловите министерства и Агенция „ Пътна инфраструктура “. През идната седмица се планува той да организира срещи с техните управления.
Припомняме, че Дунав мост е въведен в употреба през 1954 година, като през последните години неведнъж са осъществявани спешни поправки
на пътното платно за възстановяване на неговите параметри. Въпреки това в обособени сектори има местни хлътвания, слягания и пукнатини. В известна степен тези недостатъци се дължат на понижена носимоспособност на стоманобетоновите детайли на пътните панели и динамичното влияние върху структурата от прекосяването на тежкотоварните коли. От построяването на оборудването до момента главен ремонт не е осъществяван.
Преди повече от 22 години е правено подсилване на фугите,
а през 2011 година е сменена хидроизолацията и асфалтовата настилка. Изработеният механически план за ремонт на оборудването планува цялостна замяна на асфалтовата настилка, на панелите, хидроизолация, нови ограничаващи системи, маркировка и други За реализирането на главния ремонт има определен реализатор и в края на декември 2023 година беше подписан контракт с ДЗЗД „ Дунав мост “, след извършена открита процедура по Закон за обществените поръчки. Стойността му е 44 877 228,68 лева с Данък добавена стойност.

 

 

 

 

 
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР