Изборът ще бъде направен на 25-ти май от Светия синод

...
Изборът ще бъде направен на 25-ти май от Светия синод
Коментари Харесай

Прокси на пловдивския митрополит и дежурен аутсайдер отиват на финална битка за нов сливенски митрополит

Изборът ще бъде изработен на 25-ти май от Светия синод

Светият синод ще уточни кой да стане сливенски митрополит всред - Арсений Знеполски и Герасим Мелнишки. Това стана ясно, откакто преди малко завърши Епархийският избор в Сливенската митрополия. Без изнедада, Арсений и Герасим Мелнишки стигнаха до финалната процедура, която ще се организира в Светия синод.

Арсений е считан за прокси на пловдивския митрополит Николай, а Герасим Мелнишки е нормалният новобранец, който е позволен до избора, само че обществена загадка е, че няма никакъв късмет. Това е нормален метод на кадровиците във Висшия клир, с цел да предопределят крайния победител.

Запознати с процесите в църквата настояват, че от много време Арсений е подготвян за поста, защото сливенският митрополит има основен глас и при избора на нов патриарх.

На 25 май Светия синод ще се събере по въпроса за избора на нов Сливенски епископ, като ще прегледа в случай че има постъпили тъжби, след което ще се произнесе дефинитивно на идващия ден - 26 май. Тогава ще стане ясно кой всред двамата епископи - Арсений или Герасим ще бъде новият митрополит на Сливенската ерархия.

Припомняме, че Йеротей, който е желан от миряните и духовенството в района не бе позволен, тъй като против него стартира инспекция, инициирана от Светия синод. (ВИЖТЕ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ)
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР