Глобалната корпоративна данъчна реформа, която влезе в сила тази година,

...
Глобалната корпоративна данъчна реформа, която влезе в сила тази година,
Коментари Харесай

Стъпка по-близо сме до облагането на свръхбогатите

Глобалната корпоративна данъчна промяна, която влезе в действие тази година, беше нещо като знамение. Преди по-малко от десетилетие малко на брой биха помислили, че е реалистично множеството страни в света в миналото да се съгласят да затворят малките врати за корпоративното данъчно облагане, да вкарат световна минимална ставка и да решат по какъв начин да разпределят новото данъчно облагане - което ще бъде повече от $200 милиарда годишно — между тях.

Все отново сме тук. Някои елементи от световната корпоративна данъчна промяна към момента следва да бъдат утвърдени, само че минималното равнище към този момент се ползва необятно. И в случай че е допустимо едно знамение, за какво не и две? Ето по какъв начин би трябвало да гледаме на неотдавнашните безредици на нещо сходно: многостранно изпитание за преразглеждане на неправилната система за данъчно облагане на свръхбогатите хора.

През февруари икономистът Габриел Зукман – камшик измежду богатите данъчни оптимизатори на всички места – показа на финансовите министри от Г-20 предложение за световен налог на милиардерите по желан...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР