Българското училище Иван Вазов“ в Париж днес има юбилеен концерт

...
Българското училище Иван Вазов“ в Париж днес има юбилеен концерт
Коментари Харесай

Българско училище в Париж с премиера на песента „Вазовчета“

Българското учебно заведение „ Иван Вазов “ в Париж през днешния ден има юбилеен концерт в спектакъл Сент Леон.

На него премиера ще има песента „ Вазовчета “, чийто текст сътвориха учениците от студиото по публицистика и креативно писане към учебното заведение.

Младият български композитор Георги Зайков написа музика по текста.
На 19 май се връчват и част от премиите на децата, участници в първото издание на интернационалния конкурс „ Вълшебното перо “.

 Повторно загубен: Сашко е свалил часовника, посредством който е можел да бъде открит 2 мин. Повторно загубен: Сашко е свалил часовника, посредством който е можел да бъде открит Тир отряза две дървета, счупи дирек и се удари в къща (СНИМКИ) 1 мин. Тир отряза две дървета, счупи дирек и се удари в къща (СНИМКИ) Състоянието на Роберт Фицо остава тежко, само че няма заплаха за живота му 3 мин. Състоянието на Роберт Фицо остава тежко, само че няма заплаха за живота му „ GLAS с Тина Ивайлова “: Къде е Иван? Виждали ли сте го? 4 мин. „ GLAS с Тина Ивайлова “: Къде е Иван? Виждали ли сте го? Без телефон в ресторанта: Получаваш бутилка вино като премия 3 мин. Без телефон в ресторанта: Получаваш бутилка вино като премия Учени: Зад красивото полярно зарево се крият рискове (СНИМКИ и ВИДЕО) 2 мин. Учени: Зад красивото полярно зарево се крият рискове (СНИМКИ и ВИДЕО) Повторно загубен: Сашко е свалил часовника, посредством който е можел да бъде открит 2 мин. Повторно загубен: Сашко е свалил часовника, посредством който е можел да бъде открит Тир отряза две дървета, счупи дирек и се удари в къща (СНИМКИ) 1 мин. Тир отряза две дървета, счупи дирек и се удари в къща (СНИМКИ) Състоянието на Роберт Фицо остава тежко, само че няма заплаха за живота му 3 мин. Състоянието на Роберт Фицо остава тежко, само че няма заплаха за живота му „ GLAS с Тина Ивайлова “: Къде е Иван? Виждали ли сте го? 4 мин. „ GLAS с Тина Ивайлова “: Къде е Иван? Виждали ли сте го? Без телефон в ресторанта: Получаваш бутилка вино като премия 3 мин. Без телефон в ресторанта: Получаваш бутилка вино като премия Учени: Зад красивото полярно зарево се крият рискове (СНИМКИ и ВИДЕО) 2 мин. Учени: Зад красивото полярно зарево се крият рискове (СНИМКИ и ВИДЕО)

В състезанието се включиха българчета от 15 страни, а наградените деца са 81.

630 произведения бяха журирани от писателите: Лили Спасова, Катя Кремзер, Радослав Гизгинджиев, а ръководител на журито беше Здравка Евтимова.

Снимка: btvnovinite.bg

Евтимова ще дойде в Париж, с цел да връчи премиите на част от спечелилите дечица на 19 май, а на 22 май ще има среща с българската общественост в Българския културен институт.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР