Софийският градски съд спря инициираните от спортния министър Радостин Василев

...
Софийският градски съд спря инициираните от спортния министър Радостин Василев
Коментари Харесай

Съдът спря рокадите в ръководството на държавното тото

Софийският градски съд спря инициираните от спортния министър Радостин Василев рокади в управлението на Българския състезателен тотализатор (БСТ). Той е почел жалбите на двама от уволнените членове на Управителния съвет на държавното тото – Христо Йовов и Гошо Гинчев, демонстрира информация в Търговския указател.

В края на предходната седмица Василев внесе в Агенцията по вписванията заявление за промяна на трима от петимата членове на Управителния съвет на държавното тото. Освен двамата, които апелираха уволнението си, изпълнителният шеф Любомир Петров също е измежду уволнените, само че отхвърля да апелира акта на министъра. Сега вписването на новите членове на Управителния съвет е спряно до привършване на правосъдното дело, заведено от Йовов и Гинчев.

Спортният министър предприе промени в държавното тото на фона на незадоволителни финансови резултати. Впоследствие Василев уточни, че стартира следствие на „ десетки сигнали “ за нерегламентирани дейности на длъжностни лица от тотализатора.

На мястото на Петров, Йовов и Гинчев спортният министър предложи назначението на трима души, фрагменти на „ ИТН “ – Александър Тодоров, Росен Иванов и Георгий Султанов. Василев уточни предходната седмица, че новото управление, което ще бъде назначено, ще работи за разрастване на активността на тотализатора на по-голяма територия на пазара.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР