Сетиха се! Като един истински събирателен образ на Данте Алигиери

...
Сетиха се! Като един истински събирателен образ на Данте Алигиери
Коментари Харесай

Седмицата: Новата сглобка – двама са малко, трима са още по-малко

Сетиха се! Като един същински сборен облик на Данте Алигиери (Поетът с основно „ П “ съгласно италианците) нашенските политпартийци (с допустимо най-малкото „ п “) повече от 7 века по-късно се сетиха. Както Данте стартира „ Ад “ от своята „ Божествена комедия “ с „ На попрището витално в средата не знам от пътя по какъв начин се отклоних, и в тъмен лес ме свари тъмнината “, по този начин нашите напълно комедианти внезапно прозряха личния си ад „ на попрището предизборно в средата “.

Толкоз – две седмици, от публично едномесечната предизборна акция, им остават до деня на вота на 9 юни, а са до на никое място. Събирателният облик на (не)божествената им шеста комедия за три години наподобява по този начин: Пудел с всекидневен кеш и в устата, и под опашката. И зареяни главно някъде там отзаде му, внезапно (естествено) им засмърдя. Не на тяхната им скотщина, а на обстоятелството, че сегашната предизборна пуделщина ще им се стовари безусловно публично кеш следизборно. И няма изплъзване от игричките им, тъй като в случай че безобидната детска игра (вид гоненица) с аритметичното име „ двама са малко – трима са доста “, за изборните спечелили (всичките додрапали отново в парламента) ще е не просто висша математика, а най-сложното, известно като „ теле гледа железница “. Именно заради обстоятелството, че играта този път изрично ще е да, двама са малко, само че трима са… още по-малко.

Предизборно нещата са им съвсем като в същинската детска игра с нареждане постоянно по двама и избавително по трима, която съгласно теоретичен етюд попада във типа „ преносими игри “ и подвид „ конфликтни “. Според специалистите „ Основни характерности на преносимата игра са двигателните детайли тичане, скачането, мятане, ловене, подаване, лазене, катерене, провирането, прескачане – детайли, които са генетично заложени у индивида “. Като „ Игрите от конфликтен вид - „ Гоненица ”, „ Спасявай се, както можеш ”, „ Опашчици “, както и „ Двама са малко, трима са доста ” и други - с тяхната непредсказуемост и напрежение развиват на първо място бързината на двигателната реакция “.

Само дето всичко това приложено на все по-разкаляния към този момент четвърта година все предварителен предизборно-изборно-следизборен терен към този момент не е някаква си двигателна игра, пък била тя и от така наречен конфликтни. „ Играта “ към този момент е на мозъчно равнище – сиреч, право за психиатрия.

И лудницата следизборно ще е цялостна, откакто даже и нередовните ни политпартийци през миналата седмица взеха та се сетиха, че към този момент няма да им е задоволителна просто „ сглобка “ от двама жмичкаджии и то под формата на (не)коалиция. А ще е нужна съвършена, същинска коалиция за съвършената стихия, в която е набутана страната ни, като даже и трима ще са малко, с цел да се упражнява властта, а не да се упражняват към този момент три години по какъв начин се (не)упражнява.

В момента – единствено две седмици преди гласуването за съоръжение на нов парламент - се виждат още веднъж като сигурни 6 политпартийни представителства в него: отпред ГЕРБ-СДС, след това пердах за второто място сред ПП-ДБ, „ Възраждане “ и Движение за права и свободи, следват съвсем несъмнено прескачащите Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ. Под летвата за влизане, само че най-близо до 4-те %, остават новите формирания „ Синя България “ и „ Солидарна България ”.

Т.е. - на пръв взор, в случай че се запазят тези резултати, то в 50-ото Народно събрание ще има 6 обединения, както и в настоящето. Само дето съгласно изборната момента експертиза има една сякаш дребна „ структурна разлика по отношение на 49-ото Народно събрание. И тя е, че ПП-ДБ (вече преродена в пудел - изключително ПП) ще бъде политическа мощ не с досегашната тежест, а „ със сравнима изцяло с тази на Движение за права и свободи и „ Възраждане ”, не и с тежестта на ГЕРБ-СДС “. По обширно обяснено: „ На последните избори през април 2023 година се обрисуваха два огромни политически субекта - ГЕРБ и ПП-ДБ, а Движение за права и свободи и „ Възраждане “ бяха в друга група, като приблизително огромни партии. Сега ПП-ДБ към този момент спадат към междинната група “.

Та по този начин обстановката е таман „ двама са малко, само че трима са още по-малко “. Щото отново съгласно изборно-следизборната експертиза гоненката ще е таман като на телета с бързия трен. Като в това време самите добичета в придвижване би трябвало и да се сглобяват между тях, в случай че желаят да се качат на властовата железница.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР