Гръцкият Панатинайкос триумфира в баскетболната Евролига за мъже за седми

...
Гръцкият Панатинайкос триумфира в баскетболната Евролига за мъже за седми
Коментари Харесай

Триумф за Панатинайкос

Гръцкият Панатинайкос победи в баскетболната Евролига за мъже за седми път в историята, откакто детронира досегашния първенец Реал Мадрид с 95:80 (25:36, 24:18, 15:7, 31:19) във финала в Берлин. Финалната четворка на шампионата тази година се организира в зала " Юбер Арена " на немска земя, а трофеят е първи за Панатинайкос от 2011-а насам.

Испанският гранд стартира доста мощно и осъществя 36 точки в първата четвърт против 25 за Панатинайкос. Отборът от Атина обаче навакса част от изоставането си още до почивката, когато се приближи на 5 точки след 20 минути игра - 54:49.

Последва едва резултатна трета част, в която баскетболистите на Реал вкараха едвам 7 точки, а воденият от старши треньора Ергин Атаман състав на Панатинайкос обърна до 64:61 в своя изгода преди последния интервал. В него гръцкият отбор освен не изпусна водачеството, само че и превъзхождаше мадридчани, увеличавайки разликата до 15 точки в края.

Костас Слукас бе най-полезен за Панатинайкос с 24 точки, 2 битки и 3 асистенции във финала. Гръцкият гард бе определен за Най-полезен състезател във Финалната четворка. Той се трансформира в едвам третият баскетболист с четвърта купа от Евролигата в ерата на осъществяване на Финална четворка, дружно с Кайл Хайнс и Шарунас Ясикевичус, а също така е и вторият, който печели трофея с три разнообразни тима, паралелно с Ясикевичус.

Кендрик Нън способства с 21 точки, 3 битки и 3 асистенции, а 17 точки и 6 битки за триумфа означи Матиас Лесор.

Като най-резултанен за Реал Мадрид приключи Джанан Муса с 15 точки, 5 битки и 4 асистенции, а Факундо Кампацо се регистрира с 12 точки и 4 асистенции.

По-рано през днешния ден в Берлин вицешампионът от предишния сезон Олимпиакос (Гърция) се наложи над турския Фенербахче с 87:84 (24:16, 24:21, 18:25, 21:22) в срещата за третото място на шампионата.

Бившият отбор на българския национал Алекасндър Везенков държеше водачеството през по-голяма част от мача. Олимпиакос имаше задатък от 48:37 на почивката, само че истанбулския гранд съкрати дистанцията до 66:62 преди заключителните 10 минути.

Най-резултатен за триумфа бе Алек Питърс с 20 точки и 6 битки, до момента в който за Фенербахче Дайшон Пиер се регистрира с 19 точки, 5 битки и 3 асистенции.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР