Той коментира и факта, че пролетното издание на Парламентарната асамблея

...
Той коментира и факта, че пролетното издание на Парламентарната асамблея
Коментари Харесай

Главчев: Русия се стреми да установи неоспоримо господство в Черно море

Той разяснява и обстоятелството, че пролетното издание на Парламентарната асамблея на НАТО е у нас

" С войната против Украйна Русия се стреми да откри неоспоримо владичество в Черно море и да разшири въздействието си в Западните Балкани. " Това съобщи служебният министър-председател Димитър Главчев по време на пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО в София.

Днес е последният ден от пролетната сесия наПарламентарната асамблея на НАТО. Два дни 400 парламентаристи от 32 страни членки на НАТО и от 25 страни сътрудници и парламентарни организации обсъждаха позиции, които ще бъдат показани за утвърждение и на срещата на върха във Вашингтон пред юли, като Украйна е измежду главните акценти във всички съвещания на комисиите.

В знаковото неявяване на президента Румен Радев, който е отвън България, Глачев уточни, че подобряването на оперативната съгласуемост на украинските сили ще обезпечи мост към бъдещото участие.

" Нуждаем се от наличие на НАТО в района. Целта на Русия е да ерозира европейската сигурност, по тази причина военният алианс би трябвало да продължи да изпраща ясно и мощно възпиращо обръщение против всевъзможни нападателни дейности към уязвимите сътрудници “, уточни още той.

Той разяснява и обстоятелството, че пролетното издание на Парламентарната асамблея е у нас: “Тази сесия е изключително значима и тъй като и сътрудници от Швеция вземат присъединяване като пълноправни членове. Процесът на разширение способства за подсилване на евроатлантическата зона на сигурност. Наложително е непрекъснатото подсилване на опълчването на всички закани – както на дезинформацията, по този начин и хибридните такива. ”

Главчев уточни, че няма различен район в НАТО и в Европейския съюз, който да е бил по този начин обиден от войната на Русия против Украйна, по толкоз сериозен метод, както Черноморския район.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР