Община Хасково обяви обществена поръчка Изработване на комплексен проект и

...
Община Хасково обяви обществена поръчка Изработване на комплексен проект и
Коментари Харесай

Община Хасково обяви обществена поръчка за проект за летище и автомобилна писта на летище Узунджово

Община Хасково разгласи социална поръчка " Изработване на сложен план и реализиране на авторски контрол за обект в поземлени парцели 75085.150.9901 и 75085.194.2 област Хасково, община Хасково, с. Узунджово ".
 
Срокът за разработване на сложен план е не повече от 270 календарни дни. Максималната стойност на поръчката не може да надвишава 125 000 лв. без Данък добавена стойност.
 
Избраният за реализатор следва да даде всички проектантски услуги за правене на сложен капиталов план в три етапи. Крайната цел на проектантските услуги е да се създаде сложен капиталов план във фаза механически план за автомобилна пистав с. Узунджово, тъй че да се обезпечи приемане на позволение за градеж.
 
Фаза – 1: Разработване общоприет проект и разновидности на автомобилна писта.
След изследване на съществуващите условия, събиране на изходните данни и информация би трябвало да се създаде общоприет проект на летище и автомобилна писта. Генералният проект следва да потвърди най-целесъобразното застрояване на парцелите.
 
Генерален проект за Летище Узунджово.
Проектантът би трябвало да създаде геометрично решение за летателното поле, което включва пътеки за рулиране, перон, постройка за обслужване на летището, халета за ремонт на самолети и периметрова ограда.
На тази фаза е доста значимо проектантът да планува разположението на техническата инфраструктура, тъй че да е допустимо летището да се построява на стадии. Като първи стадий в генералния проект да се планува летателна площадка за лека авиация (General Aviation).
 
Генерален проект и разновидности за Автомобилна писта
Необходимо е проектантът да създаде автомобилна писта в два съществени разновидността.
I ви вид – " осмица " -  това е вид, при който трасето на пистата в даден сектор минава едно над друго. По този метод броя на левите и десните завои са уеднаквява и износването на гумите е по-равномерно.
II ри вид - класическа с посока на въртене лява.
 
Дължина на пистата почти 4 200 m и минимална широчина 12 m. Всеки от разновидностите може да бъде показан с няколко подварианта. На всеки от разновидностите би трябвало да е планувано пистата да се употребява за мил и дрифт надпревари или да се обособят независими места за този вид надпревари.
 
Проектантът би трябвало да планува следните подобекти в генералния план- писта с дължина 4 200 м. и широчина най-малко 12 м.; обходен път с широчина 5 м.; боксове; полигон за oбучение за безопастно шофиране в неприятни атмосферни условия; уреди – прекосявания под пистата; трибуни – основна за 4200 седящи места, допълнителни; паркинги; периметрова ограда; ограда за обособяване на посетителите от състезанието; шумозаглушаване; прожекторно  осветление; път за достъп; инженерна инфраструктура; фотоволтаик и други
На тази фаза е доста значимо проектантът да планува разположението на техническата инфраструктура, тъй че да е допустимо автомобилната писта да се построява на стадии.
След утвърждение от възложителя на този стадий се пристъпва към окончателното създаване на плановата документи. Фаза 2 - ПУП-ПЗ на летище и автомобилна писта и механически план за автомобилна писта.
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР