Митническите служители на МП Оряхово задържаха 240 бобини с ленти

...
Митническите служители на МП Оряхово задържаха 240 бобини с ленти
Коментари Харесай

240 бобини с филтърна хартия за цигари задържаха митничари

Митническите чиновници на Министерство на правосъдието Оряхово задържаха 240 бобини с ленти коркофан в региона на Ферибот Оряхово.

Нарушението е разкрито в границите на взаимната интервенция сред органите на ГДБОП, Групово дело „ Гранична полиция “, Агенция „ Митници “ и Национална агенция за приходите, за противопоставяне на контрабандата.

На 21.05.2024 година митническите чиновници стопират за инспекция товарен автомобил, който по документи е превозвал опаковъчни материали от България за Германия. В хода на инспекцията митническите чиновници откриват две палета със стока, обгърната в картон и стреч фолио.

След като е отстранена външната и част от вътрешната опаковка на стоката са открити бобини с лента коркофан с логото на комерсиалната марка „ Marlboro “.

Митническите чиновници са задържали цялото открито количество от 240 бобини по отношение на зародило подозрение за нарушение на правата върху интелектуалната благосъстоятелност. За случая следва да бъдат известени правопритежателите на комерсиалната марка.

Това е втори случай през този месец, когато чиновници от Търговско дружество Митница Русе задържат подправени материали за произвеждане и пакетиране на цигари, след като в началото на месеца в региона на Дунав мост – Видин бяха арестувани 756 000 заготовки за кутии за цигари с лого на записана марка. След на продан на информация сред митническите служби на България и Унгария, управляващите в Унгария разкриха огромна фабрика за произвеждане на незаконни цигари с налични материали за над 600 000 кутии.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР