Главната политическа дирекция на руското Министерство на отбраната издаде ново

...
Главната политическа дирекция на руското Министерство на отбраната издаде ново
Коментари Харесай

Лондон: Руското МО се зае с политагитация по съветски модел

Главната политическа дирекция на съветското Министерство на защитата издаде ново списание " Политрук " за политическо образование на Въоръжените сили на 22 май 2024 година Списанието е предопределено да подкрепя политическите инструктори във Въоръжените сили при тяхното политическо обучение на бойците, написа в последния отчет на английското министерство на защитата, обобщение от който е оповестено в обществената мрежа X.

Във встъпителната публикация на заместник-министъра на защитата генерал-полковник Виктор Горемикин, който оглавява Главната политическа дирекция на Въоръжените сили, се разяснява, че новото списание черпи в огромна степен от наследството на руските военни изявления , ориентирани към политическото обучение на военния личен състав. Главната политическа дирекция беше основана в Министерството на защитата през 2018 година, когато беше сметнато за належащо да се вкара още веднъж политическото обучение във Въоръжените сили.

Горемикин цитира Сталин по отношение на значимостта на политическото обучение на бойците и нуждата да ненавиждат смъртно врага . Списанието акцентира, че врагът в Украйна през днешния ден е същият като врагът, с който се е борил Съветският съюз, а точно нацистите. Карта на Украйна, оповестена в списанието, се употребява за поддръжка на причините, поставяйки под подозрение достоверността на украинската държавност и по този метод оправдавайки нашествието.

Списанието отразява политизираната приложимост на историята , която стана определяща характерност на съветската просветителна политика през последните години, изключително след нашествието в Украйна. Москва продължава да популяризира подправените разкази, които Русия употребява за въздействие върху своя боен личен състав и население като цяло.
 Британското разузнаване: Русия милитаризира висшето си обучение
Британското разузнаване: Русия милитаризира висшето си обучение

Нов институт се заема с проучване на отбранителните качества на съперниците на Москва
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР