След последните драматични развития по източните граници на Гърция, държавите-членки

...
След последните драматични развития по източните граници на Гърция, държавите-членки
Коментари Харесай

Полша и Австрия пращат стотици спецчасти в Гърция за солидарна защита на ЕС

След последните трагични развития по източните граници на Гърция, държавите-членки на Европейски Съюз една след друга афишира спомагателна поддръжка за Гърция за отбрана на границата на Европейски Съюз с Турция , оповестява " Грийк рипортър ".

Държавите-членки на Европейски Съюз реализираха няколко двустранни съглашения с гръцките управляващи в допълнение към помощта , която към този момент бе оповестена от Европейската организация за гранична и брегова защита Frontex .

" Катимерини " заяви във вторник, че управляващите в Полша и Австрия са постигнали съглашение с гръцките си сътрудници да изпратят з начителен брой служители на реда, които да спомагат за защитата на границата на Еврос.
 Курц: Европа без граници е история... уязвимост, начало на края
Курц: Европа без граници е история... уязвимост, начало на края

Вучич: Сърбия може да затвори границите си за сигурност и сигурност на жителите

Полша е взела решение да изпрати повече от 100 мъже от специфичните елементи на полицейските си сили - и е подготвена да изпрати още доста, в случай че Атина изиска .

Австрия , чийто водач Себастиан Курц неотдавна насочи поредност от подкрепящи изказвания за напъните на Гърция за запазване на границите, реши да изпрати повече дузина специфични полицейски елементи, дружно с материална помощ .

В неделя президентът на Република Кипър Никос Анастасиадес се свърза с гръцкия министър председател Кириакос Мицотакис и разгласи решението на Никозия да изпрати кипърски сили за помощ на гръцките си сътрудници .

Общо 22 гранични чиновници на кипърските гърци дойдоха в Гърция в понеделник и към този момент работят по фронтовата линия .

В допълнение към всичко това се чака повече от 100 гранични чиновници от целия Европейски съюз да дойдат в Гърция в сряда. Тази комбинирана мощ ще работи под чадъра на Frontex .
 Турски министър съпостави Европейски Съюз и Гърция с
Турски министър съпостави Европейски Съюз и Гърция с " Аушвиц " по отношение на мигранти

Взимали " пари, телефони, персонални карти и облекла " и ги прибирали в Турция

Междувременно турският президент Реджеп Ердоган продължава своите извънредно провокативни изказвания против Гърция и нейните въоръжени сили във вторник, допълват гръцките медии.

Връщайки се от Брюксел, Ердоган разяснява, че " Гърция не е осведомена с интернационалното право ".

Цитиран от " Дейли Сабах ", Ердоган сподели, че " Мицотакис би трябвало да прегледа универсалната декларация за правата на индивида . Те (гърците) би трябвало да знаят и одобряват, че дейностите им на границата дс убийствени. "

Ердоган повтаря изказванието на Турция, че гръцките сили са умъртвили четири или пет бежанци в Еврос , обвиняване, което Атина неведнъж отхвърля.
 Ердоган напусна договарянията с Европейски Съюз без договорка за мигрантите Обновена
Ердоган напусна договарянията с Европейски Съюз без договорка за мигрантите

Чавушоглу: Европейски Съюз се нуждае от Турция повече, в сравнение с Турция
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР