Медийното пространство стана достояние на запис от разговори по време

...
Медийното пространство стана достояние на запис от разговори по време
Коментари Харесай

Безлов: Казусът с изтеклите записи няма да бъде разплетен

Медийното пространство стана притежание на запис от диалози по време на акцията на ПП-ДБ по време на последните парламентарни избори.
" Това не са първите записи, с които се забавляваме преди изборите. Сещам се 2013 година, тогава Борисов беше във фокуса на изтекли записи, появили се записи и по този начин нататък. Ако вземем да търсим обратно във времето, несъмнено ще намерим и в края на 90-те години. От моя позиция, нищо трагично няма в това да има записи преди изборите. Стана евтина технологията да си пуснете телефона да записвате ", сподели специалистът по сигурност от Центъра за проучване на демокрацията Тихомир Безлов в студиото на " Денят ON AIR ".

Той уточни, че едно от нещата, които вършат усещане в записите е, че качеството на записите е неприятно. Кирил Петков пък съобщи, че записите са манипулирани.

" Избрали са си някаква PR линия, с която да пазят позицията си. Обикновено всяка политическа партия, която има такава рискова обстановка има и подобен рисков PR. Измислят някакви причини с опит да си защитят позицията. Нищо трагично няма в това, което виждаме ", уточни гостът пред Bulgaria ON AIR.

Безлов означи, че за политическите съперници на " Продължаваме промяната " - " Демократична България " това е късмет да се възползват от обстановката.

" Какво ще се случи в този момент не е забавното. Интересното е какво ще се случи на 9 юни. Опитът от други записи обаче демонстрира, че при такива избори със слаба изборна интензивност, нормално отиват почитателите да гласоподават и това, което се случва е, че няма огромни изненади. Обикновено стадионът е полупразен, само че почитателите са си там ", означи Безлов.

Според него е изцяло евентуално да не се стигне до разплитане на проблема с изтеклите записи, даже и в случай че ДАНС се намеси.

" Това с ДАНС е като някаква магическа формула. В последна сметка вие в миналото видели ли сте ДАНС нещо да реши? Какво ли не проверява - от детски лечебни заведения до язовирни стени ", сподели Безлов.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР