ДУБАЙ, Обединени арабски емирства (АП) — Иран в четвъртък се

...
ДУБАЙ, Обединени арабски емирства (АП) — Иран в четвъртък се
Коментари Харесай

Иран се готви да погребе покойния си президент, външен министър и други, загинали при катастрофа с хеликоптер

ДУБАЙ, Обединени арабски емирства (АП) — Иран в четвъртък се приготви да погребе починалия си президент на най-свещеното място за шиитските мюсюлмани в Ислямската република, финален знак на почитание към протеже на висшия водач на Иран, погубен при злополука с хеликоптер по-рано тази седмица.

Погребението на президента Ебрахим Раиси в светилището Имам Реза в Машхад лимитира дните на процесии през огромна част от Иран, търсейки за подсилване на теокрацията в страната след злополуката, в която убиха него, външния министър на страната и шестима други.

Службите обаче не привлякоха същата навалица като тези, които се събраха за службите за военачалник Касем Солеймани от Революционната армия през 2020 година, погубен от удар на американски дрон в Багдад.

Това е евентуален знак за възприятията на обществеността по отношение на президентството на Раиси, че държавното управление уверено да се оправи с всички несъгласни по време на митингите поради гибелта през 2022 година на Махса Амини, арестувана з...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР