Руското външно министерство каза в петък, че делегация на Хамас

...
Руското външно министерство каза в петък, че делегация на Хамас
Коментари Харесай

Кремъл обсъжда с делегация на Хамас освобождаване на заложници и прекратяване на огъня в Ивицата Газа


Руското външно министерство сподели в петък, че делегация на Хамас е посетила Москва за да разиска обстановката в Ивицата Газа. Израел осъди диалозите.

Новината идва на фона на продължаващата на паравоенната палестинска формация Хамас, оповестена за терористична от Съединени американски щати и Европейския съюз (ЕС), откакто на 7 октомври нейни членове реализираха против Израел досега.

За визитата на делегацията на Хамас заяви РИА Новости, цитирайки източник от палестинската делегация. Според съветски медии отпред на делегацията е политическия водач на Хамас Абу Марзук .

„ Мога да кажа и потвърдя, че представители на палестинското придвижване са на посещаване в Москва “, сподели говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова . По нейни думи заместник-министърът на външните работи на Иран Али Багери Кани също е посетил Москва в четвъртък, 26 октомври.

Министерството на външните работи на Русия оповестява, че е разискало с представител на Хамас освобождението на заложници в Ивицата Газа и евакуацията на чужденци, в това число съветски жители, както и че при диалозите е била подчертана " нуждата от преустановяване на военните дейности в и към Ивицата Газа и от бързо даване на филантропична помощ на засегнатото палестинско население ".

Израелското външно министерство реагира остро на визитата, като назова поканата на Русия към делегацията на Хамас „ почтена за жалост “. „ Ръцете на високопоставени представители на Хамас са покрити с кръвта на повече от 1400 израелци, които са били заклани, убити, екзекутирани и изгорени и те са виновни за отвличането на повече от 220 израелци “, споделя израелското външно министерство.

Държавният департамент на Съединени американски щати заяви, по Вашингтон знае за гибелта на забележителен брой хора в Ивицата Газа, само че не разполага с без значение удостоверение за броя им, като добави, че не се доверява на данните, оповестени от Хамас. Говорителят Матю Милър също разяснява визитата на делегацията на Хамас в Москва, като сподели, че Съединени американски щати не са видели Русия да има продуктивна роля в близкоизточната рецесия.

Ивицата Газа, ръководена от Хамас, е под израелски обстрел от близо три седмици, откакто подкрепяните от Иран членове на Хамас направиха всеобщи убийства в Южен Израел.

Хамас държи над 200 заложници в Ивицата Газа, като съгласно Израел доста от тях имат задгранични паспорти. Групировката заплашва да убие някои от заложниците. По-рано Израел се зарече да унищожи Хамас.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР