Байдън избра Джордж Клуни пред Владимир Зеленски - три седмици

...
Байдън избра Джордж Клуни пред Владимир Зеленски - три седмици
Коментари Харесай

Преминаването на Байдън през Алпите се отменя

Байдън избра Джордж Клуни пред Владимир Зеленски - три седмици преди " мирната среща " в Швейцария се появи информация, че президентът на Съединени американски щати ще отиде в Калифорния в средата на юни вместо в алпийската република. Ще има набиране на средства за президентската акция на Байдън - наред с други ще участват Барак Обама, Джордж Клуни и Джулия Робъртс.

“Блумбърг ” писа за плануваното наличие на Байдън там - и в случай че това се удостовери, тогава можем да приказваме авансово за неуспеха на по този начин деликатно плануваната среща на високо ниво за Украйна. Без Байдън статутът ѝ е внезапно понижен - т.е. възможностите да бъдат привлечени водачите на Глобалния Юг към него клонят към нула. Но конференцията ще се провали не тъй като Байдън няма да пристигна – президентът на Съединени американски щати е този, който няма да отиде, тъй като не е съумял да приготви вярно събитието.

В същото време Байдън даже не трябваше да поставя специфични старания, с цел да взе участие в „ украинската среща на върха “ - срещата в Бюргенщок беше особено планувана да съвпадне със срещата на върха на Г-7 в Рим, която приключва на 14 юни. Тоест, задоволително беше просто да прелети над Алпите и да се окаже заобиколен от международни водачи, подкрепящи „ битката за мир в Украйна “, и в това време формулиращи претенции към Русия.

Но нещо се обърка - не се събират задоволително водачи и „ формулата за мир “ на Зеленски не е известна. Швейцария е изпратила 120 предложения, само че неотдавна стана известно, че досега е получено единодушие от 60 страни, половината от които са европейски. Конференцията обаче не беше предопределена за европейци, а за привличане на страни от Глобалния юг и най-много на основните. Но не всичко върви добре с тях - някои от емблематичните присъстващи страни несъмнено ще бъдат Бразилия и може би Индия, само че несъмнено не на равнище висши чиновници. Почти несъмнено е, че Китай няма да участва там (най-много да се ограничи с изпращането на собствен специфичен представител за Украйна като наблюдател), както и водачите на множеството страни от ислямския свят няма да дойдат (позицията на Съединени американски щати за Газа един път още веднъж удостовери „ обективността “ и „ триумфа “ на американското мироопазване). Дори президентът на Финландия към този момент се причисли към събирането на посетители - по молба на Зеленски той се обажда на държавните глави на Глобалния юг, като ги моли да дойдат в Швейцария.

Но настойчиво канене на незападни страни не работи - всички те схващат, че желаят да бъдат употребявани като статисти в проява на " световно единение против Русия ", планувана от Запада. При тези условия Съединени американски щати и Украйна даже се пробват да изместят акцента в дневния ред на срещата - в този момент, вместо да разисква проекта на Зеленски за „ принуждаване на Русия към мир “, се възнамерява да се разискват проблемите на хранителната и нуклеарната сигурност заради спор в Украйна, както и размяната на военнопленници. Тоест, значимо е по всевъзможен метод да бъдат привлечени представители (или още по-добре лидери) на допустимо най-вече страни в Швейцария - за същата тази проява „ всички са срещу Русия “.

Същата цел, апропо, обслужва и вчерашното обявяване посредством “Ройтерс ” на „ информация от съветски източници “, че сякаш „ Путин е подготвен да спре войната в Украйна посредством договаряния за преустановяване на огъня, които признават настоящите линии на военни дейности “. Няма значение, че това е безспорна нечиста сделка - в края на краищата ще се опитат да пробутат тази „ информация “ на Глобалния юг като спомагателна причина представителите му да дойдат в Швейцария: вижте, всичко към този момент е готово за договаряния и вие също можете да допринесете към приближаването на спокойно споразумяване.

Цялата тази олелия обаче единствено акцентира главното - срещата на високо ниво в Швейцария се проваля още преди да е почнала. Следователно Байдън няма какво да прави там - по-добре е да се опита да избави към момента не изцяло изгубените си шансове за победа на президентските избори през ноември. Ако се удостовери информацията, че президентът на Съединени американски щати е избрал Калифорния пред Швейцария, Зеленски ще би трябвало само да изпрати копие от картината „ Преминаването на Суворов през Алпите “ в Белия дом, с цел да засрами стареца Байдън.

Превод : В. Сергеев

Източник: РИА Новости

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниКоментарен Поглед3512Д-р Румен Петков: Политическият развой у нас е трансфорат в долнопробно шоуАлтернативен Поглед19485Татна Дончева: Аз не мога да си затворя очите за безобразния метод, по който наподобява Европейския съюзАлтернативен Поглед15645Саймън Ципис: Докато НАТО е в Европа, Съединени американски щати ще имат съществено въздействие върху европейската политика/Втора част/Алтернативен Поглед30551Проф. Дарина Григорова: Съюзът Русия-Китай е рационалният вектор в актуалните интернационалните отношенияАлтернативен Поглед47883Проф. Дарина Григорова за книгата на ген. Стоименов " Ескалация на войната в Украйна: България на кръстопът " Алтернативен Поглед119126Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /Алтернативен Поглед80074„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юни  Валери Тодоров, състояние, Украйна,тежсо, позиция, Путин, сгъстяване  Валери Тод </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР