В Париж по инициатива на Вашингтон се проведе среща с

...
В Париж по инициатива на Вашингтон се проведе среща с
Коментари Харесай

Западът се опитва още веднъж да „взриви“ Либия

В Париж по самодейност на Вашингтон се организира среща с присъединяване на представители на Франция, Англия, Съединени американски щати и Италия, отдадена на образуването на взаимни въоръжени сили в Либия, оповестява вестник Ал-Уасат.

Целта на срещата беше „ разглеждане и изследване на взаимни планове в полза на взаимните въоръжени сили в Либия за гарантиране на сигурността на границите, които сега са под контрола на племенни групи на Запад и Юг и силите на основното командване на либийската войска на изток.

Преди това имаше предпочитание на Съединени американски щати да разположи Африканското командване на Съединени американски щати (AFRICOM) в Либия. Сега уеб сайтът на френското разузнаване „ Africa intelligence ” твърди, че става дума за образуването на по този начин наречения „ либийско-европейски ” легион в западната част на страната.

В допълнение, помощник-държавният секретар на Съединени американски щати по въпросите на Близкия изток Барбара Лийф сподели, Преди това шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ на Съединени американски щати Бил Бърнс посети Либия за договаряния с двете „ държавни управления “.

Страната остава разграничена след експанзията на НАТО през 2011 година, която смъкна и умъртви либийския водач Муамар Кадафи. Както показва испанското издание Público.es,

Оттогава страната, ръководена от две държавни управления, които не се признават взаимно, се люлее на ръба на гражданската война. Следователно възможната поява на „ либийско-европейски ” легион там не може да бъде стабилизиращ фактор.

Тъй като образуването му е ориентирано към борба с така наречен „ Африкански корпус “ на Русия, който, както твърди Западът, „ поддържа силите на маршал Халифа Хафтар “, макар че корпусът в редица области попречва дейностите на някои прозападни групи, които имат проекти да завземат огромни петролни залежи.

Но въпросът не е единствено и не толкоз в Либия. Руското наличие в тази страна е ориентирано главно към логистична поддръжка на интервенциите в Буркино Фасо, Мали, Нигер и Централноафриканската република. Руските военни доставки, които идват в източната част на страната, се употребяват за поддръжка на Африканския корпус, който се състои от някогашни чиновници на Wagner Group и частни охранителни реализатори с връзки с съветски компании, опериращи в Африка.

В същото време Лондон декларира, че има „ опасност за огромния английски флот и неговата база в пролива сред Европа и Африка: за първи път през последните десетилетия съветско военноморско пристанище на северноафриканското крайбрежие стартира да обслужва кораби настоящи в западното Средиземноморие “, а това – хипотетично

Американският уебсайт Defence News счита, че „ повишаването на съветската интензивност в Либия е резултат от неуспеха на дипломатическата и военна тактика на Съединени американски щати и техните сътрудници както в Либия, по този начин и в Африка “.

В тази връзка Западът е съществено смутен от засилващата се интензивност на формирания през 2014 година, Африканския корпус на територията на по този начин наречения Сахелски съюз, район на тропическа савана в Африка, стеснен на север от пустинята Сахара,

За да се предотврати това, се слага задачата още веднъж да се „ взриви Либия “ освен в политически, само че и във боен смисъл. В същото време, на фона на украинската рецесия, Съединени американски щати и техните сътрудници, като част от необятна антируска акция, се пробват да трансфорат Либия в сцена на борба, макар че сходни опити единствено спомагат за консолидирането на съществуващите разграничителните линии и отблъскват вероятностите за междулибийско споразумяване.

Западът търси реванш против Русия в Африка, създавайки нов спор. Да забележим какво ще излезе от това.

Превод: Европейски Съюз

Източник: ИА РЕКС

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниКоментарен Поглед3450Д-р Румен Петков: Политическият развой у нас е трансфорат в долнопробно шоуАлтернативен Поглед19356Татна Дончева: Аз не мога да си затворя очите за безобразния метод, по който наподобява Европейския съюзАлтернативен Поглед15577Саймън Ципис: Докато НАТО е в Европа, Съединени американски щати ще имат съществено въздействие върху европейската политика/Втора част/Алтернативен Поглед30551Проф. Дарина Григорова: Съюзът Русия-Китай е рационалният вектор в актуалните интернационалните отношенияАлтернативен Поглед47883Проф. Дарина Григорова за книгата на ген. Стоименов " Ескалация на войната в Украйна: България на кръстопът " Алтернативен Поглед119126Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /Алтернативен Поглед80074„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед78366Валери Тодоров: Положението на Украйна става все по-тежсо! Позицията на Путин се втвърдява!
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР