Впонеделник над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време,

...
Впонеделник над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време,
Коментари Харесай

Слънце, дъжд, гръмотевици: С какво време започва новата седмица

В понеделник над по-голямата част от страната ще доминира слънчево време, само че над Североизточна България облачността ще се усили и тук-там там в следобедните часове ще превали. С до сдържан северен вятър ще прониква по-хладен въздух, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология.

Максималните температури ще са най-вече сред 20° и 25°, малко по-ниски в североизточните региони и по Черноморието, в София – към 21°.

Атмосферното налягане ще се задържи малко по-високо от междинното за месеца.

Над Черноморието

облачността ще е променлива, по-значителна по северното крайбрежие и основно там в следобедните часове ще има превалявания от дъжд, допустимо е и да прегърми. Ще духа до сдържан, най-вече северен вятър. Максималните температури ще са сред 17° и 20°. Температурата на морската вода е към 18°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините

ще е най-вече слънчево. По-значителни краткотрайни нараствания на облачността ще има към и след обяд над Източна Стара планина и на обособени места там ще превали. Ще духа сдържан вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 15°, на 2000 метра - към 7°.

През идващите дни

въздушната маса над страната още веднъж ще е мощно неустойчива. Сутрин ще е съвсем безшумно, ще има и слънчеви часове, само че към и след обяд на доста места в страната ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици.

В сряда

ще има условия за местни интензивни феномени и градушки. Вятърът ще бъде най-вече слаб, във вторник - към момента северен, в сряда - северозападен; по време на гръмотевична стихия краткотрайно ще се усилва и ще трансформира посоката се. Максималните температури ще бъдат от 19-20° до 25-27°.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР