Подложил се е на пластична операция, но все пак е

...
Подложил се е на пластична операция, но все пак е
Коментари Харесай

Как беше заловен Райхкомисарят на Украйна Ерих Кох

Подложил се е на пластична интервенция, само че въпреки всичко е разпознат: по какъв начин беше хванат райхкомисарят на Украйна Ерих Кох.

Ерих Кох е един от най-важните нацисти в Германия, чиито ръце са до лактите в кръв. От май 1942 година до март 1944 година той е Райхскомисар (висш началник на гражданската и военната администрация) на окупираната от Германия Украйна. На поста си той се отличава с изключителна свирепост към популацията на окупираните територии, даже спрямо другите емисари на Третия райх. В Украйна нацистите, подчинени на Кох, унищожиха 4 милиона души и водиха още 2 милиона на насилствен труд.

По време на борбите за Източна Прусия през 1945 година той бяга в Дания, откъдето, откакто се подлага на пластична интервенция, се завръща в Германия и се открива в град Хазенмур, покрай Хамбург под прикритието на изселил се аграрни служащ Ролф Бергер.

Съседите бяха малко сюрпризирани от кое място бедният аграрни служащ намира пари за храна, която струваше доста пари в първия интервал след войната. Но след няколко месеца привикнаха и започнаха да го считат за собствен. С течение на времето Ролф Бергер се отхвърли от самотата и стартира да излиза в града на разходка или с цел да изпие чаша бира. Скоро локалните фенове на бирата го одобряват като един от тях. Въпреки това Ролф Бергер към момента избягваше да се среща с чужденци и изключително с немски бежанци от Източна Прусия.

Въпреки това, няколко години след края на войната, селскостопанският служащ Ролф Бергер е разпознат като някогашния обер-президент и гаулайтер на Източна Прусия, началник на областите Цеханов и Бялисток и райхкомисар на Украйна Ерих Кох.

След решението на британския арбитражен съд за екстрадиции в Хамбург да трансферира Кох в Полша, той е настанен в пандиза на град Верл, в британската зона. След като научи за решението на трибунала, Кох разгласи гладна стачка, протестирайки по този метод против изгонването му на полските управляващи. Когато представители на полската военна задача дойдоха в пандиза в избрания ден, лекарят съобщи, че здравословното положение на Кох не разрешава екстрадиция. Назначен е нов период, за който някогашният райхкомисар не е известен.

На този ден Кох е разсънен 10 минути преди да стане и му е казано, че ще бъде изместен в различен затвор. Гаулайтер толкоз бързаше да се облече, че даже си не помни тирантите... Колкото и да е необичайно, процесът против него стартира във Варшава едвам на 19 октомври 1958 година и продължи повече от четири месеца.

На 9 март 1959 година Е. Кох е наказан на гибел.

Въпреки това, по незнайни аргументи (официално - сякаш заради здравословни проблеми, защото полските закони не разрешават изтезанието на болен човек), присъдата в никакъв случай не е изпълнена и Кох умира от естествена гибел в полския затвор Барчево /Вarczewo/ на 12 ноември, 1986 година на 90 години. По подигравка на ориста този затвор е издигнат в Полша по време на войната по негови лични указания и заповед.

Превод: Европейски Съюз

Източник: ИА РЕКС

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниКоментарен Поглед3450Д-р Румен Петков: Политическият развой у нас е трансфорат в долнопробно шоуАлтернативен Поглед19293Татна Дончева: Аз не мога да си затворя очите за безобразния метод, по който наподобява Европейския съюзАлтернативен Поглед15577Саймън Ципис: Докато НАТО е в Европа, Съединени американски щати ще имат съществено въздействие върху европейската политика/Втора част/Алтернативен Поглед30551Проф. Дарина Григорова: Съюзът Русия-Китай е рационалният вектор в актуалните интернационалните отношенияАлтернативен Поглед47883Проф. Дарина Григорова за книгата на ген. Стоименов " Ескалация на войната в Украйна: България на кръстопът " Алтернативен Поглед119126Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /Алтернативен Поглед80074„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед78366Валери Тодоров: Положението на Украйна става все по-тежсо! Позицията на Путин се втвърдява!
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР