Р-37М ще накара американеца“ да избяга от руския изтребител към

...
Р-37М ще накара американеца“ да избяга от руския изтребител към
Коментари Харесай

НАТО е в шок: Су-30СМ2 получи ракета, способна да унищожи F-16 от 300 км. Проверено е на МиГ-29

Р-37М ще накара „ американеца “ да избяга от съветския изтребител към базата си не просто бързо, а доста бързо

Руският многоцелеви морски изтребител Су-30СМ2 провокира възторг измежду западните специалисти. Кадри от самолета бяха оповестени за първи път от съветското министерство на защитата на 22 май. Изтребителят, оборудван с две ракети въздух-въздух със междинен обхват R-77−1 и две ракети с огромен обхват R-37M, разтревожи генералите на НАТО.

Съгласно формалното известие, съветската „ Сушка “ е изпълнила бойна задача за заличаване на безпилотни катери (морски дронове) на украинските въоръжени сили в Черно море. Трудността при унищожаването на такива цели се крие в тяхната маневреност: водачът има единствено част от секундата, с цел да се прицели, до момента в който пикира.

Както отбелязва авиационният анализатор Ашиш Дангвал от профилираното издание The Eurasian Times, това е първият път, когато е видян изтребител с сходни ракети, които имат обхват от над 300 километра и са предопределени да унищожават високоскоростни самолети.

По-рано беше обявено, че единствено самолетите Су-57, Су-35 и МиГ-31 са съвместими с мощните ракети Р-37М.

Р-77−1, свръхзвукова ракета въздух-въздух със междинен обхват, е на въоръжение в съветските Военновъздушни сили и Противовъздушна отбрана от 1994 година, написа Army Recognition. Първоначално създадени за МиГ-29, Р-77 и техните разновидности бяха интегрирани в разнообразни бойни самолети на оперативно-тактическата авиация и съветските въздушно-космически сили. Пилотите могат да ги изстрелят без поддържане на насочването с обсег над 100 км.

Ракетата Р-37М към този момент се утвърди като едно от най-страшните оръжия в СВО. МиГ-31 към този момент сполучливо смъкнаха няколко украински самолета с Р-37М. По-конкретно през декември 2023 година украинският изтребител МиГ-29 беше свален точно от тази ракета.

Заплахата от съветските ракети принуди украинските водачи да разработят специфични тактики, с цел да ги избегнат. Те започнаха да трансформират траекториите на полета, пробвайки се да избегнат евентуални удари, като в същото време се отхвърлят от осъществяването на съответната бойна задача. Така че този вид маневриране може да се смята за „ меко заличаване “, защото не разрешава на водачите да извършват дилемите си, акцентира The Eurasian Times.

Разбира се, Р-37М усилва превъзходството на Су-30СМ2 във въздуха и обезпечава осъществяването на многоцелеви задачи. Изтребителят може да употребява разширения обхват на деяние и високата скорост на P-37M за дейно поразяване на отдалечени цели. Това разрешава обезпечаването на предимство във въздуха. Особено в очакване на идното приемане от украинските въоръжени сили на обещаните американски изтребители F-16.

Eurasian Times акцентира, че известието на съветското министерство на защитата за появяването на Су-30СМ2 с ракети Р-37М е явен сигнал към НАТО: съветската авиация е подготвена за евентуални конфликти със западните самолети и ще им противодейства дейно.

Ашиш Дангвал отбелязва: ракетата Р-37М е неповторима по рода си. Единствените й близки аналози са американските ракети AIM-47 Falcon (GAR-9) и AAM-N-10 Eagle. Тези американски ракети с обхват до 200 км обаче по този начин и не бяха признати на общоприета работа от Военновъздушни сили на Съединени американски щати.

И двете крилати ракети са създадени въз основа на опита от Корейската война и част от градивните им характерности са в основата на AIM-54 Phoenix.

Нейният доказан обхват не надвишава 180 км (т.е. почти половината от този на Р-37М). Освен това AIM-54 Phoenix е създаден още при започване на шейсетте години, само че е употребен единствено няколко пъти по време на американската интервенция в Ирак.

И всякога беше несполучливо, тъй че в последна сметка беше решено да се откажат от ракетата в интерес на тази с по-малък радиус на деяние (точните данни са класифицирани, само че, както написа The Eurasian Times, те варират от 160 до 180 км), само че по-надеждна AIM-120 AMRAAM.

Във всеки случай тя също губи от R-37M. Освен това, което е значимо, вградената система за радиоуправление на Р-37М отстрани нуждата от непрекъсната радарна промяна на самолета Су-30СМ2 след старта. Такива задания бяха безпроблемно трансферирани на осъвременения аероплан за ранно предизвестие и надзор A-50У.

Ракетата употребява инерционна система за ориентиране с промяна на междинния курс и полуактивни и дейни радарни системи за ориентиране, които обезпечават висока акуратност на огромни дистанции, написа Army Recognition.

Американските изтребители F-16 ще бъдат въоръжени с ракети AIM-120 AMRAAM. Украинците се надяват, че тези ракети ще им оказват помощ да противодействат на съветската авиация. Но в реалност това не е по този начин: Су-30СМ2 и други самолети ще могат безболезнено да изстрелват ракети против украински F-16, без да се опасяват, че ще бъдат свалени от ответен огън.

Освен това потреблението на изтребители Су-30 и Су-35, въоръжени с ракети с огромен обхват, в съветските Върховен касационен съд и военноморската авиация уголемява опциите за прехващане на въздушни цели. Това ще усили способността на съветските въоръжени сили да прихващат и смъкват украинските крилати ракети Storm Shadow и SCALP-EG, акцентира The Eurasian Times.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Свободная пресса

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниКоментарен Поглед3512Д-р Румен Петков: Политическият развой у нас е трансфорат в долнопробно шоуАлтернативен Поглед19485Татна Дончева: Аз не мога да си затворя очите за безобразния метод, по който наподобява Европейския съюзАлтернативен Поглед15645Саймън Ципис: Докато НАТО е в Европа, Съединени американски щати ще имат съществено въздействие върху европейската политика/Втора част/Алтернативен Поглед30551Проф. Дарина Григорова: Съюзът Русия-Китай е рационалният вектор в актуалните интернационалните отношенияАлтернативен Поглед47883Проф. Дарина Григорова за книгата на ген. Стоименов " Ескалация на войната в Украйна: България на кръстопът " Алтернативен Поглед119126Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /Алтернативен Поглед80074„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед78366Валери То
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР