Руският външен министър Сергей Лавров заяви пред държавния секретар на

...
Руският външен министър Сергей Лавров заяви пред държавния секретар на
Коментари Харесай

Сергей Лавров пред Марк Помпейо: Време е да работим конструктивно

Руският външен министър Сергей Лавров съобщи пред държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо, че е време Съединени американски щати и Русия да намерят нов градивен метод да работят дружно, съобщи Ройтерс.

Преди договарянията с Помпейо в Сочи Лавров съобщи, че във връзките сред двете страни има доста съмнения, само че той се надява на градивен разговор. "Време е да стартираме да построяваме нов модел на взаимно усещане. Ние сме подготвени за това ", съобщи при започване на договарянията. Според съветския външен министър са нужни по-отговорни връзки, с цел да се излезе от сегашната "печална обстановка ". Лавров изрази вяра, че на днешната среща ще бъдат направени "конкретни оферти за извеждане на руско-американските връзки от настоящето печално положение, в което те се оказаха по силата на разнообразни справедливи и субективни аргументи ", съобщи ТАСС. "Разбираме, че и от двете страни са се натрупали значително съмнения и предразсъдъци. Не печелим нищо от това ", акцентира Лавров, предупреждавайки, че това единствено усилва рисковете за сигурността на двете страни и провокира паника в цялата интернационална общественост.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е решен да усъвършенства напрегнатите връзки сред Москва и Вашингтон, увери Помпейо, представен от Агенция Франс Прес. "Днес съм тук, тъй като президентът Тръмп е решен да усъвършенства тези връзки ", акцентира той. Двете страни може да не са съгласни по всички въпроси, само че има опция за съдействие, изключително по въпросите на битката с тероризма и неразпространението на нуклеарни оръжия, добави държавният секретар на Съединени американски щати.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР