Президентът на САЩ Джо Байдън категорично защити Израел, като заяви,

...
Президентът на САЩ Джо Байдън категорично защити Израел, като заяви,
Коментари Харесай

Байдън: Израел не извършва геноцид в Газа

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън изрично отбрани Израел, като съобщи, че израелските сили не правят геноцид в своята военна акция против бойците на " Хамас " в Газа, съобщи Ройтерс.

" Това, което се случва в Газа, не е геноцид. Ние отхвърляме това изказване ", съобщи Байдън на събитие по случай Месеца на еврейското завещание в Америка в Белия дом.

Байдън се сблъсква с митинги на доста от предизборните си събития от пропалестински поддръжници, които го нарекоха " Джо Геноцида " поради твърдата му поддръжка за Израел, показва Ройтерс.

В забележките си по време на събитието в Белия дом президентът акцентира, че Израел е жертва на офанзивата на бойци на " Хамас " на 7 октомври, при която бяха убити 1200 души и отвлечени стотици заложници.

Той добави, че поддръжката на Съединени американски щати за сигурността и сигурността на израелците е " желязна ".

" Ние сме с Израел, с цел да бъде отхвърлен (лидерът на " Хамас " Яхия) Синуар и останалите касапи от " Хамас ". Ние желаеме " Хамас " да бъде победена. Работим с Израел, с цел да се случи това ", сподели той.

Преговорите сред Израел и " Хамас " за освобождение на заболели, възрастни и ранени заложници са в застой, само че Байдън даде обещание да не се отхвърля.

" Ще ги върнем вкъщи, ще ги върнем у дома, с каквито и компликации да се сблъскаме ", увери той.

Байдън разкритикува заповедта за арест, поискана от основния прокурор на Международния углавен съд (МНС) Карим Хан против израелския министър председател Бенимин Нетаняху и министъра на защитата Йоав Галант. Хан пожела да бъдат подведени под отговорност и трима лидери на " Хамас ".

Искането на прокурора Карим Хан е " възмутително ", съобщи Байдън в изказване.

" Нека бъда явен: каквото и да загатва прокурорът, няма равнопоставеност сред Израел и " Хамас ", никаква ", акцентира Байдън. " Винаги ще поддържаме Израел против заканите за неговата сигурност ".

Ръководителят на американската дипломация Антъни Блинкън дефинира известието на прокурора на МНС като " срамно " и добави, че то може да попречва договарянията за преустановяване на огъня в Газа.

" Ние отхвърляме равнопоставеността, открита от прокурора сред Израел и " Хамас ". Това е позорно ", акцентира държавният секретар. " Хамас " е жестока терористична организация, която извърши най-тежкото кръвопролитие на евреи след Холокоста и към момента държи десетки почтени хора за заложници, в това число американци ", уточни той.

Освен това Международният углавен съд " няма пълномощия " над Израел, акцентира Блинкън.

Самият Бенямин Нетаняху съобщи през вчерашния ден, че " отхвърля с омерзение " заповедите за арест, поискани от Хан.

" Като министър председател на Израел отхвърлям с омерзение сравнението на прокурора от Хага сред Израел, който е демократична страна, и всеобщите убийци от " Хамас ", се акцентира в изказването му.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР