Русия заяви днес, че санкционира европейски представители като наказание за

...
Русия заяви днес, че санкционира европейски представители като наказание за
Коментари Харесай

Случаят Навални: Москва обяви контрасанкции срещу европейски представители

Русия съобщи през днешния ден, че глоби европейски представители като наказване за ограниченията, признати от Европейски Съюз през октомври след хипотетичното отравяне на главния опозиционер във федерацията Алексей Навални, съобщи Франс прес.

Вчера бе публикуван запис от телефонен диалог, в който Навални съгласно него самия е сложил клопка на сътрудник от съветската Федерална работа за сигурност (ФСС) и го е предиздвикал да признае за отравянето, съобщи Българска телеграфна агенция.

Дипломатическото ведомство на Русия заяви, че е "разширило листата с представители на страни от Европейски Съюз, на които се не разрешава да влизат на територията на Руската федерация ". Не се показват имена.

Външното министерство изясни, че счита за "неприемливи " европейските наказания против шестима представители на Русия, в това число Александър Бортников, шефа на ФСС, "под предлог на мнимата им замесеност в случая с съветския жител Алексей Навални ".

Контрасанкциите бяха оповестени на представители на френското, немското и шведското посолство, извикани за задачата в министерството. На излизане - след близо половин час, те не направиха изказвания пред медиите, отбелязва ТАСС.

Става дума за дипломати от трите страни, чиито лаборатории откриха невротоксично вещество от рода на "Новичок " в организма на опозиционера, лекуван по това време в Германия, разяснява Агенция Франс Прес.

Русия упреква Берлин, Париж и Стокхолм, също и Организацията за възбрана на химическите оръжия, че не й дават документите си, доказваща, че става дума за "Новичок " - вещество, създадено с военни цели през руската ера.

Москва твърди, че в организма на Навални не е имало никаква отрова, когато е бил настанен в болница в Сибир, преди да отпътува за Германия, и че по липса на съдействие от страна на европейците в Русия не може да стартира никакво следствие.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР