„Русия напада онези, които смята за слаби“. Полският министър на

...
„Русия напада онези, които смята за слаби“. Полският министър на
Коментари Харесай

Полша: Русия ще ни нападне, ако покажем слабост

„ Русия атакува тези, които счита за слаби “. Полският министър на защитата Мариуш Блашчак сподели, че страната му се нуждае от мощна войска, която да защищити Кремъл от офанзива, съобщи wpolityce.pl.

Според него полската войска би трябвало да респектира със силата си всеки евентуален агресор. Блашчак счита, че Полша може да стане най-силната измежду европейските страни от НАТО във връзка с артилерия, бронирани сили и сухопътни войски.

Полският министър сподели, че тази година Полша ще получи системи за противовъздушна защита „ Пейтриът “, поръчани още през 2018 година, както и системи, идентични с английската Sky Sabre. Блашчак също напомни, че Полша има свои лични системи Thunderbolt, „ които са се потвърдили добре в Украйна “. „ Всичко това ще сътвори многостепенна и задоволително надеждна отбрана “, сигурен е министърът.

На 24 февруари съветската войска стартира пълномащабна непредизвикана война против Украйна, която продължава и до през днешния ден. На няколко пъти публични лица от Москва заплашват страни от НАТО, в това число Полша, че войната може да се трансферира и на тяхна земя. Според анализатори обаче това е блъф на режима на Путин, тъй като неговата войска не може да се мери с военната мощност на страните от НАТО.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР