Мъж на 27 години е загинал при дърводобив в Благоевградско,

...
Мъж на 27 години е загинал при дърводобив в Благоевградско,
Коментари Харесай

Млад мъж загина при дърводобив в Благоевградско

Мъж на 27 години е умрял при дърводобив в Благоевградско, оповестиха от полицията.

Инцидентът е станал през вчерашния ден към обед, в региона на сатовчанското село Осина. В сигнала е посочено, че при дърводобивна активност за лични потребности в местността Тузлата, след рязане на иглолистно дърво с моторен трион, то е паднало и блъснало в горната част на тялото 27-годишен мъж, който е умрял. За случая е известена Окръжна прокуратура – Благоевград и Инспекцията по труда, и е стартирано следствие.

Директорът на Инспекция по труда – Благоевград Славянка Симитчийска сподели, че през вчерашния ден екип е отишъл на мястото на случая и е почнала инспекция. В момента се проверява дали починалият мъж е добивал дърва самичък, защото на място е имало служащи на компания, която е с позволение за дърводобив. Починалият мъж няма трудов контракт, само че следва да се откри дали е работил за себе си или за компанията, чиито служащи са били на място, уточни Симитчийска. Тя добави, че се прави инспекция и на дърводобивната компания, с която ще се откри каква е повода служащи на компанията да са на обект в почивен ден.

В гората постоянно се случват подобен тип произшествия, може би всяка година има по един, за жалост с съдбовен край, сподели още шефът на Инспекция по труда – Благоевград. По думите ѝ, главната причина за съдбовни произшествия е жестоко нарушение на разпоредбите за сигурност.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР