Митнически служители на ТД Митница Русе задържаха 49 400 къса

...
Митнически служители на ТД Митница Русе задържаха 49 400 къса
Коментари Харесай

Задържаха над 3000 кутии цигари на Дунав мост

Митнически чиновници на Търговско дружество Митница Русе задържаха 49 400 къса (2470 кутии) цигари при инспекция на лек автомобила в региона на Дунав мост при Русе, оповестяват от Агенция Митници.

Акцизните артикули са открити в хода на профилираната интервенция против контрабандата на Агенция „ Митници “, Групово дело „ Гранична полиция “, Групово дело „ Борба с проведената престъпност “ и Националната организация по приходите.

На 20.06.2024 година митническите инспектори са направили инспекция на лек автомобил, ръководен от български жител, който пътувал самичък от България в направление Западна Европа. Превозното средство е селектирано за щателна митническа инспекция. В хода на контролните дейности във фабричните кухини на седалките са открити 49 400 къса (2470 кутии ) цигари от разнообразни търговски марки, облепени с български акцизни бандероли.

Шофьорът на автомобила е декларирал, че цигарите са негови и ги транспортира за дарове на другари. Акцизните артикули са конфискувани. На водача е формиран акт.

При друга инспекция, на 23.06.2024 година, митническите чиновници са открили други 13 600 къса (680 кутии) цигари с български бандероли. Акцизните артикули са били укрити в сак и тонколона в лек автомобил. Шофьорът, български жител, е декларирал, че цигарите са негови. Стоките са арестувани, а на водача е формиран акт.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР