Правилата на App Store нарушават технологичните правила на ЕС, тъй

...
Правилата на App Store нарушават технологичните правила на ЕС, тъй
Коментари Харесай

Защо най-скъпата компания в света може да се раздели с 10% от оборота си

Правилата на App Store нарушават софтуерните правила на Европейски Съюз, защото не разрешават на разработчиците на приложения да насочват потребителите към различни предложения, разгласи Европейската комисия, представена от " Ройтерс ". Това отваря пътя към голяма санкция, която компанията може да отнесе.

Европейска комисия разгласи, че е изпратила предварителните си изводи на Apple след следствие, почнало през март.
 Защо големи евроглоби грозят Apple, Гугъл и Meta
Защо големи евроглоби грозят Apple, Гугъл и Meta

Законодателният акт за цифровите пазари даде на Брюксел мощно оръжие против онлайн колосите

Обвинението против Apple е първото, повдигнато от Комисията по силата на нейния Законодателен акт за цифровите пазари (DMA), който има за цел да ограничи силата на огромните софтуерни компании и да обезпечи равни условия за по-малките съперници.

Ръководителят на антитръстовия орган на Европейски Съюз Маргрете Вестагер уточни проблеми, свързани с новите условия на Apple. " Смятаме, че в настоящия си тип тези нови условия не разрешават на разработчиците на приложения да поддържат връзка свободно с крайните си консуматори и да подписват контракти с тях ", разгласи тя по време на конгрес.

Според Брюксел има проблем в изискването разработчиците да могат да насочват потребителите към различни разновидности единствено посредством връзка към външен уебсайт вътре в приложението - само че не и посредством проявление на предложенията в границите на самия интерфейс. Допълнителните такси за потребление на App Store инфраструктурата също се дефинират от Европейска комисия като излишно високи.

Apple обявиха, че през последните няколко месеца е направила редица промени, с цел да се съобрази с DMA, откакто е получила противоположна връзка от разработчиците и Комисията.

" Убедени сме, че нашият проект е в сходство със закона и считаме, че повече от 99% от разработчиците ще заплащат същите или по-малки такси на Apple при новите бизнес условия, които създадохме ", гласи формалната позиция на производителя на iPhone.
 Съдят Apple за над $1 милиард, поради таксите на App Store
Съдят Apple за над $1 милиард, поради таксите на App Store

Колективен иск против компанията

Изпълнителният орган на Европейски Съюз съобщи, че също по този начин стартира следствие на компанията по отношение на новите му договорни условия към разработчиците на приложения и магазините за приложения от трети страни и дали те са нужни и пропорционални.

Нарушенията на DMA могат да костват на фирмите санкции в размер до 10% от световния им годишен оборот. Комисията, която е и регулаторен орган за Европейски Съюз, би трябвало да вземе дефинитивно решение до март идната година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР