Този изкуствен интелект няма да ви нарисува картинка. Няма да

...
Този изкуствен интелект няма да ви нарисува картинка. Няма да
Коментари Харесай

AI пресече измами за над $1 милиард само в САЩ

Този изкуствен интелект няма да ви нарисува картинка. Няма да напише вместо вас следващия длъжностен мейл. Ако се пробвате да заобиколите закона, той може да ви докара куп проблеми с управляващите.

Според нови оценки, с които CNN разполага, машинното образование с изкуствен интелект е спомогнало на Министерството на финансите на Съединени американски щати да проучва големи количества данни и да възвърне измами с чекове на стойност 1 милиард $ единствено през фискалната 2024 година
 Microsoft: Всеки $, вложен в AI, връща назад $3,50
Microsoft: Всеки $, вложен в AI, връща назад $3,50

Изкуствен разсъдък и квантов компютър дружно са разкрили за няколко часа нови материали за акумулатори с по-малко литий

Това е съвсем три пъти повече от възобновеното през миналата фискална година.

" Това в действителност беше трансформиращо, " разяснява пред медията Рената Мискел, почитан чиновник в Министерството на финансите.

Министерството на финансите приписва на AI помощ при предотвратяването и възобновяване на измами на обща стойност над 4 милиарда $ през фискалната 2024 година, което е шесткратно нарастване по отношение на миналата година.

Американските чиновници тихомълком започнаха да употребяват изкуствен интелект за разкриване на финансови закононарушения в края на 2022 година Те последваха образеца на доста банки и компании за кредитни карти.

Целта е да се защитят парите на данъкоплатците от измами, които се усилиха по време на пандемията от COVID-19, когато федералното държавно управление бързаше да разпредели незабавна помощ на потребителите и бизнесите.
 Разработването на AI не би трябвало да бъде оставено на прищявките на пазарите
Разработването на AI не би трябвало да бъде оставено на прищявките на пазарите

Нов отчет на Организация на обединените нации с предизвестия към развиването на технологията

Министерството на финансите не употребява генеративен изкуствен интелект, а разчита на машинно образование - подмножество на AI, което проучва големи количества данни и взема решения и прогнози въз основа на наученото.

Това може да бъде доста потребно в битката с финансовите закононарушения, защото моделите зад съмнителните транзакции се откриват безусловно за милисекунди. За човек това е работа за дни.

" Измамниците са в действителност положителни в укриването. Те се пробват скрито да манипулират системата. AI и потреблението на данни ни оказват помощ да намерим тези скрити модели и аномалии и да работим за предотвратяването им ", изяснява Мискел.

Това е изключително значимо за Министерството на финансите на Съединени американски щати, което е измежду най-големите платци на планетата. Всяка година то прави към 1,4 милиарда заплащания на стойност близо 7 трилиона $ към 100 милиона души.

AI системите маркират подозрителни транзакции, " човек постоянно е включен в процеса " и федералните организации вземат крайното решение дали нещо съставлява машинация.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР