Първото до момента разследване на Министерството на правосъдието на САЩ

...
Първото до момента разследване на Министерството на правосъдието на САЩ
Коментари Харесай

Защо ФБР си направи своя криптовалута?

Първото досега следствие на Министерството на правораздаването на Съединени американски щати за манипулиране на криптопазара от юридически лица се оказа придружено и от друга правоохранителна иновация - с цел да разкрият схемата, от ФБР са основали своя криптовалута, написа Fortune.

Освен токена, бюрото е записало и подправена компания особено за задачата на интервенцията.
 Крипто тържищата регистрират финансови отливи за милиарди
Крипто тържищата регистрират финансови отливи за милиарди

Отчетени са изходящи потоци, надхвърлящи $2.68 милиарда

Криптоиндустрията не е непозната на операциите на пазара, където цените постоянно се въздействат изкуствено посредством практики като wash trading, при които участниците фалшифицират поръчки за покупка и продажба, с цел да основат усещане за търсене. Тази процедура е изключително публикувана измежду офшорните тържища, като самостоятелните анализатори правят оценка, че до 50% или повече от търговията е изкуствено раздута.

Делото на Министерството на правораздаването е ориентирано към три маркет-мейкъра и техните чиновници, за които прокурорите настояват, че са предложили услуги за wash trading против възнаграждение. Обвинителният акт разказва следствието като " първо по рода си ", макар че прокурорите означават, че схемите pump and dump съществуват от епохи - просто не с крипто.

Внедряване

За да разкрие интервенциите, ФБР основало токен, наименуван NexFundAI, който работи върху блокчейна на Ethereum. Агент под прикритие се срещнал с маркет-мейкърите, с цел да разиска потреблението на техните услуги. Един от техните представители се похвалил, че неговата компания употребява ботове за по едно и също време пазаруване и пласиране на централизирани тържища, с цел да генерира търговски размери.

Няколко от обвинените са работили в Saitama, компания, записана в Масачузетс. Тя е работила с един от хипотетичните маркет-мейкъри - Gotbit, за изкуствено увеличение на цената на своя токен. Така пазарната ѝ стойност е скочила до 7,5 милиарда $.
 Крипто обществото в България с изненадваща прогноза за цената на Биткойн
Крипто обществото в България с изненадваща прогноза за цената на Биткойн

УНСС започва магистратура по " Криптоикономика "

Министерството на правораздаването твърди, че ръководителите на Saitama скрито са продавали своите токени за десетки милиони облага.

Няколко от обвинените са работили в интернационален проект, в това число в Португалия и Русия, като петима към този момент са се признали за отговорни или са се съгласили на тази стъпка. Заедно с обвинителния акт на Министерството на правораздаването, Комисията по скъпи бумаги и тържища също подгони уличените в операция компании.

Междувременно съгласно криптоценовия тракер DEX Screener, NexFundAI към четвъртък към момента се търгуваше интензивно с пазарна капитализация от към 237 000 $...
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР