Румъния спира временно износа на някои антибиотици. Мярката влиза в

...
Румъния спира временно износа на някои антибиотици. Мярката влиза в
Коментари Харесай

Румъния временно спря износа на някои антибиотици

Румъния стопира краткотрайно износа на някои антибиотици. Мярката влиза в действие за интервал от три месеца, оповестяват от Министерството на здравеопазването. За този интервал страната няма да популяризира отвън своите лимити и медикаменти като ибупрофен и парацетамол, съобщи Българска телеграфна агенция.

Властите прецизират, че подхващат тези дейности, с цел да могат да бъдат покрити потребностите на румънските пациенти в подтекста на актуалната здравна рецесия.

“Проблемът е световен. Не единствено Румъния е наранена. Има доста респираторни вируси. И се появиха избрани проблеми поради повишаването на потреблението на медикаменти ”, разяснява неотдавна министърът на опазването на здравето Александру Рафила.

Междувременно ръководителят на румънския Департамент за изключителни обстановки Раед Арафат съобщи, че сега в Румъния има огромен напън върху звената за незабавен банкет поради грипния сезон.

“Тази година вирусите са по-силни, откакто две следващи години хората носеха маски ”, разяснява Арафат в Тимишоара, представен от Зиаре. По думите му изключително би трябвало да внимават възрастните хора и тези с диабет.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР