Сериозни критики към президента Румен Радев, че докато у нас

...
Сериозни критики към президента Румен Радев, че докато у нас
Коментари Харесай

Свинаров с лапсус: Обърка Радев с Путин в изказване за войната в Украйна

Сериозни рецензии към президента Румен Радев, че до момента в който у нас се организира Парламентарната асамблея на НАТО, той е избрал да бъде в Унгария, откъдето да се афишира срещу изпращането на жива мощ в Украйна, насочиха някогашният боен министър Николай Свинаров и бившият дипломат на България в Съединени американски щати Елена Поптодорова.

Те бяха запитани при посещение в бТВ по какъв начин звучат думите на президента Румен Радев, че войната в Украйна няма да се реши с изпращане на оръжия и войски и с дипломация на фона и на срещата на НАТО в София.

" Аз съм кардинално изумен, в съответният случай не за първи път във връзка с президента Радев. Приех по някакъв метод като някогашен боен министър, че военните могат да бъдат и положителни дипломати, само че това изрично не се отнася за всички военни ", стартира Свинаров.

Продължавайки диалога си, той даже направи лапсус:

" Много е добре да си даваме сметка, че позицията на президента Путин... а - президента Радев, доста припомня на тези политически сили, които се афишират за русофилски, като русофилски дори не е точна дума, тъй като всеки от нас по някакъв метод е русофил, само че това не значи, че би трябвало да застава зад една безусловно противозаконна експанзия, която Путин реализира в Украйна. Ако се върнем няколко години обратно и чуем още веднъж думите на президента Радев по какъв начин Крим е съветски... Защото референдум може да се организира на всички места. Ако се организира референдум, че Свинаров е президент и той го завоюва, да забележим дали Радев ще ми даде поста в президентството. "

" Впрочем - да напомним за този пропуск и неявяване на нашия президент от срещата на НАТО, че това е формат, в който са показани съвсем всички политически линии в Европа. Изключително значимо е, когато ти приказваш по малкия екран и не знаеш на кого приказваш, да можеш да го кажеш и пред хора, които директно участват в другия набор на политическата визия. Как биха прозвучали тези негови думи на този конгрес? Никак не биха прозвучали, тъй като той не би ги споделил, той по тази причина отсъства ", сподели още Николай Свинаров. 



Елена Поптодорова отговори по този начин:

" Крещящо е отсъствието на президента Радев от България в тези дни. Парламентарната асамблея на НАТО в София е неповторим конгрес в неповторимо време. И неповторима опция за България. Тук имаме представители на 32-те страни, членки на НАТО, плюс 25 партньорски страни. Това са депутати, представляващи 1 милиард души. И да пропуснеш опцията да приказваш пред тях, това е най-тревожното. "

" Другото е изборът на страната, където си, с цел да се избегне присъединяване на този конгрес. Но самият смисъл на изявлението е нездравословен, тъй като в никакъв случай под никаква форма организацията не е обсъждала изпращането на жива мощ в Украйна. Това изречение, напълно умишлено и предизвикателно хвърлено от Макрон, искаше по-скоро да подтиква по-активната помощ към Украйна. Но в никакъв случай това не е обсъждано в границите на НАТО или Европейски Съюз ", сподели още някогашният дипломат на България в Съединени американски щати.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР