Американският държавен секретар Антъни Блинкен е в спор с представители

...
Американският държавен секретар Антъни Блинкен е в спор с представители
Коментари Харесай

CNN: Белият дом спори с Блинкен за възможна ескалация на конфликта с Русия

Американският държавен секретар Антъни Блинкен е в спор с представители на Белия дом, които се притесняват от ескалация на спора с Русия. Това сподели в изявление за Малкълм Дейвис, специалист от Австралийския институт за стратегическа политика.

Според него има група в администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън, която е обезпокоена от вероятността за ескалация на спора с Москва.

" Държавният секретар се пробва да приказва против тези страхове. Въпреки това съветникът по националната сигурност, съгласно мен, е толкоз въздържан, колкото и президентът Байдън ", означи анализаторът.

Той счита, че точно вътрешният спор във Вашингтон не разрешава на киевските управляващи да получат позволение за удари с американско оръжие на съветска територия.

Междувременно Русия съобщи, че проектът на Вашингтон няма да проработи. Москва има средства да отговори на всеки агресор, без значение на кой континент се намира, предизвести депутатът от Държавната дума от Крим, член на Комисията по сигурността Михаил Шеремет.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР