Европейските дипломати поискаха Израел да изпълни заповедта на Международния съд

...
Европейските дипломати поискаха Израел да изпълни заповедта на Международния съд
Коментари Харесай

ЕС изисква Израел да се съобрази с решението на МС за Рафах

Европейските дипломати желаеха Израел да извърши заповедта на Международния съд за „ неотложно прекъсване “ на офанзивата си в Рафа, южния град в Газа, който се трансформира в леговище за повече от 1 милион цивилни след началото на войната сред Израел и Хамас.

Говорейки преди срещата на външните министри на Европейски Съюз в Брюксел, висшият представител на Европейски Съюз по външната политика Жозеп Борел сподели, че „ всички са съгласни, че решенията на Международната Съдът на Европейските общности е наложителен и те би трябвало да бъдат изпълнени. ”

Коментарите на Борел бяха повторени от външния министър на Германия Аналена Бербок и Хосе Мануел Албарес на Испания. Албарес сподели, че министрите ще обсъдят по какъв начин да „ вземат верните ограничения за използване на това решение “.

Върховният съд на Организация на обединените нации подреди на Израел в петък „ неотложно да спре военната си атака и всевъзможни други дейности в провинция Рафах, което може да наложи на палестинската група в Газа условия на живот, които биха могли да доведат до нейното ф...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР