Тази нова стратегия включва използването на безпилотни дронове и други

...
Тази нова стратегия включва използването на безпилотни дронове и други
Коментари Харесай

Членовете на НАТО ще изградят високотехнологична военна стена срещу Русия

Тази нова тактика включва потреблението на безпилотни дронове и други съвременни технологии за защита на границите...

Емил Василев 11:25 | 27.05.2024 0 Сподели

Най-четени

IT НовиниДаниел Десподов - 18:04 | 24.05.2024

Под пясъците край пирамидите в Гиза археолозите откриха мистериозни структури

НаукаЕмил Василев - 13:12 | 26.05.2024

Учени са разкрили 100 % ефикасен способ за превръщане на въглероден диоксид в горива и химикали

IT НовиниЕмил Василев - 15:14 | 25.05.2024

Слънчевата сила се продава на безценица – Германия конфигурира прекалено много слънчеви панели

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Членовете на НАТО, граничещи с Русия, се споразумяха да изградят високотехнологична военна стена, с цел да защитят външните си граници. Интересното е, че тази стена ще бъде построена благодарение на безпилотни летателни апарати (дронове).

Според литовския министър на вътрешните работи Агне Билотайте ще бъде създадена стена от дронове, разпростряла се от Норвегия до Полша.

Ще бъдат употребявани и системи за битка с безпилотни летателни апарати, с цел да се обезпечи сигурност против провокации от страна на противников страни. Финландия, Норвегия, Полша и балтийските страни са се съгласили да основат стената.

„ Това е нещо изцяло ново и задачата е да се употребяват дронове и други технологии за отбрана на нашите граници против провокации от вражески страни и за попречване на контрабандата. “

каза Билотайте

Литва към този момент е направила проекти за усилване на отбраната на границата си благодарение на дронове. Държавната работа за гранична защита на Литва неотдавна сътвори особено за задачата звено и е в развой на придобиване на спомагателни бройки дронове и антидронови системи, заяви LRT.

С помощта на специалисти националните органи на други страни ще изготвят проект за създаване на стената от дронове. Въпреки, че не е посочен съответен период за завършването на стената, Билотайте допуска, че за основаването ѝ могат да бъдат употребявани средства от Европейски Съюз.

Министърът на вътрешните работи на Естония Лаури Лаанеметс съобщи, че проектът, показан на министрите включва покриване на цялата източна граница с технология, способна да открива и смъква безпилотни дронове. Лаанеметс счита, че тази опция е от значително значение в огромните градове и към тях.

„ Като начинание от подобен мащаб, този проект е неповторим. Наблюдението на безпилотни дронове и качествата за битка с тях са от решаващо значение както за възпирането, по този начин и за противодействието на дейностите за оказване на въздействие от страна на източната ни съседка Трябва да сме все по-подготвени за обстановки, в които Русия ще се опита да наруши живота ни благодарение на дронове, защото става все по-трудно да се обезпечи физически достъп до естонската територия. “

заяви Лаанеметс пред The Baltic Times

Министърът счита, че Москва и Беларус ще продължат да вършат всичко допустимо, с цел да нарушат вътрешната сигурност на своите съседи. Властите в Естония считат, че е неотложно цялата източна граница и огромните градове да бъдат покрити със стационарни средства за наблюдаване и надзор на дронове.

„ Днес дроновете се употребяват всекидневно от контрабандистите, а от задграничния опит знаем, че в гъсто обитаеми региони дроновете се употребяват за осъществяване на закононарушения, за подготовката им, а също и за събиране на информация за жителите и сериозната инфраструктура. “

заяви пред The Baltic Times заместник-генералният шеф на Управлението на полицията и граничната защита Вейко Коммусаар
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР