Театър София посвещава целия месец юни на най-прекрасната и искрена

...
Театър София посвещава целия месец юни на най-прекрасната и искрена
Коментари Харесай

Месец на детето в Театър София

Театър " София " посвещава целия месец юни на най-прекрасната и откровена аудитория - децата. Кампанията „ Месец на детето " ще се организира на цели шест дати през юни.

1 юни (събота) - „ ФЕЯТА ОТ ЗАХАРНИЦАТА “, 11 часа, Театър „ Сълза и смях “

2 юни (неделя) - „ ЧУДНИТЕ ПРИКЛЮЧЕНИЯ НА ПИНОКИО “, 11 часа, Театър „ Сълза и смях “

8 юни (събота) - „ ЧУДНИТЕ ПРИКЛЮЧЕНИЯ НА ПИНОКИО “, 11 часа, Театър „ Сълза и смях “

15 юни (събота) - „ ФЕЯТА ОТ ЗАХАРНИЦАТА “, 11 часа, Театър „ Сълза и смях “

22 юни (събота) - „ ЧУДНИТЕ ПРИКЛЮЧЕНИЯ НА ПИНОКИО “, 11 часа, Театър „ Сълза и смях “

23 юни (неделя) - „ ФЕЯТА ОТ ЗАХАРНИЦАТА “, 11 часа, Театър „ Сълза и смях “

След всяко от представленията, във фоайето на Театър „ Сълза и смях “, малчуганите ще могат да се срещнат с обичаните си герои от спектаклите, да си поговорят с тях и да се снимат. А преди да си тръгнат, ще получат дарове, особено готови от екипа на Театър " София ", книжарници „ Сиела “ и издателство „ Фют “.



ФЕЯТА ОТ ЗАХАРНИЦАТА
от Катя Антонова

режисьор Елза Лалева
сценография Петя Караджова
композитор Мира Искърова

Участват: Йоанна-Изабелла Върбанова, Елеонора Иванова, Мила Банчева, Николай Върбанов, Николай Димитров, Юлиян Малинов, Мартин Петков (гост)



" Превръщането на една известна детска книга в театрално зрелище, за мен беше огромно премеждие. С всичките му трепети на екстаз, страх, омайвания, разочарования, нови очарования, открития, уроци, полети и паданици… Исках да се оттласна от книгата за Феята Ванилия и в същото време да съм вярна на авторката и духа ѝ.

Искаше ми се да се получи театър за „ приключението порастване. За Филип и Ванилия и техния леко сериозен взор към света на възрастните. За копнежа по другарство, изясненост, правдивост...за крилата от ентусиазъм, които са ти нужни. За вдъхновението, което феите подаряват. За траекторията на духа, която всеки може да си очертае...стига да си е намерил ФЕЯ ", споделя режисьорът Елза Лалева.



 
ЧУДНИТЕ ПРИКЛЮЧЕНИЯ НА ПИНОКИО
от Карло Колоди

режисьор Елза Лалева
сценография Петя Боюкова
композитор Мира Искърова
мултимедия Албена Баева
хореограф Филип Миланов

Участват: Ангела Канева, Даниел Кукушев (гост), Дениза Павлова, Димитър Стойнов (гост), Йоанна-Изабелла Върбанова, Михаил Милчев, Николай Димитров, Юлиян Рачков



" Талантливият кукломайстор Джепето е човек на изкуството! С любов и мурафет, той сътворява своя желан наследник от едно необичайно, игриво дърво. Нарича го Пинокио, а той се оказва творба с темперамент. Истинска „ дървена глава “ – твърдоглав, непослушен, любопитен и толкоз доверчив, че не разграничава положителното от неприятното.

Децата би трябвало да вървят на учебно заведение, само че Пинокио не ще и не ще… Избягва и поема по сложния си път на скитащо дървено дребосъче, сблъсквайки се с какви ли не неприятности. Пинокио копнее да е същинско момче и в преживелиците си открива какво е да си жив. Проумява каква мощ е обичта. Докосва се до вълшебствата на добротата.

Неговата закрилница – Феята със сините коси, му демонстрира и някои неприятни и срамни черти на характера – да вземем за пример лъжата. Един правилен говорещ щурец го съпровожда и поучава в рисковите моменти, а те не са малко.

Чудните завършения на Пинокио са вълнуваща приказка за „ вчовечаването “, която италианският публицист Карло Колоди е разказал преди повече от 140 години. Дали стана същинско момче немирникът Пинокио? Да съпреживеем приключенията му – в театъра! ", споделя режисьорът на детския спектакъл Елза Лалева.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР