Новият президент на Тайван Лай Чинг-те в понеделник поиска от

...
Новият президент на Тайван Лай Чинг-те в понеделник поиска от
Коментари Харесай

Тайванският президент призовава американските законодатели за помощ за укрепване на отбраната

Новият президент на Тайван Лай Чинг-те в понеделник изиска от посещаващите американски законодатели да поддържат повече законодателни дейности, с цел да подкрепят укрепването на защитата на страната си, наблягайки фокуса си върху по-тясното съдействие с Вашингтон.

Искането му следва двудневни китайски военни учения към Тайван, които Пекин дефинира като „ наказване “ на Лай, а държавното управление на Съединени американски щати разкритикува като „ провокации “.

Китай твърди, че Тайван е част от нейната територия и заплашва да я нападне, в случай че Тайпе откаже да се подчини под неин надзор за неопределен срок. Пекин е изключително неприятелски към Лай, който упрекна, че е „ провокативен “ и „ излъган “ в речта си при встъпването си в служба преди седмица, когато той прикани за обновяване на обмена сред двете страни на пролива, само че също по този начин удостовери суверенитета на Тайван.

Шестимата членове на комисията по външни работи на Камарата на представителите на Съединени американски щати са първата делегация на Конгреса, която по...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР