160 км/ч ще вдига влакът София-Бургас от 2027 г. Тогава

...
160 км/ч ще вдига влакът София-Бургас от 2027 г. Тогава
Коментари Харесай

Влакът София-Бургас вдига 160 км/ч от 2027 г.

160 км/ч ще подвига влакът София-Бургас от 2027 година Тогава би трябвало да е подготвена високоскоростната линия. Това стана ясно от изявление за NOVA на министъра на превоза Георги Гвоздейков.

„ Правим всичко допустимо да осъществим плановете, които са значими са повишение на скоростта и сигурността в БДЖ. Разстоянието от София до Бургас е 360 км, като машината ще се движи със 160 км/ч. И ще минава маршрута за 3 часа “, разясни той.

По думите му към националната транспортна скица ангажимент имат както общините, по този начин и Министерството на превоза.

„ Преди към 3 седмици подписахме контракт с швейцарска компания и
ще получим осем двуетажни влака.
Имаме алтернатива при обезпечено финансиране да поръчаме още три. Миналата седмица завърши процедурата за подаване на предложения за 35 едноетажни мотриси “. Това разгласи още служебният министър на превоза.

Той изясни, че в у нас следва създаване и на необятна мрежа от зарядни станции за електрически автомобили. Проектът ще бъде изпълнен по стратегия „ Транспортна съгласуваност “, като финансирането е към 90 милиона лв..

Според него би трябвало да има повече мостове сред страните – като „ Дунав мост и „ Дунав мост “ 2, с цел да се усъвършенства транспортната връзка.

„ В началото на годината подписахме заявление за кандидатстване за създаване на трети мост “, разясни Георги Гвоздейков.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР