Традиционно се отварят секции в дипломатическите представителства на страните, но

...
Традиционно се отварят секции в дипломатическите представителства на страните, но
Коментари Харесай

Евровотът в Нидерландия: Българите ще могат да гласуват в посолството в Хага и още 22 секции

Традиционно се отварят секции в дипломатическите представителства на страните, само че има и други благоприятни условия. Румънците ще могат да гласоподават и в спортна зала в Амстердам, поляците - в черква и две читалища, оповестяват нидерландски медии, цитирайки новинарската организация АНП (ANP). Финландците, за които тази седмица стартира авансово гласоподаване, могат да гласоподават в посолството на страната си в Хага, само че също и в хотел до централната гара в Амстердам.

По пощата

Белгийците могат да отидат в резиденцията на своя дипломат в Хага, с цел да гласоподават. Френските гласоподаватели могат да гласоподават в консулската работа в Амстердам и в лицея " Винсент ван Гог ", френско учебно заведение в Хага. Италианците могат да гласоподават, наред с други места, в Италианския културен институт в Амстердам.

Испанците, португалците, словенците, естонците, латвийците и хърватите могат да гласоподават в дипломатическите представителства на своите страни. Останалите гласоподаватели би трябвало да гласоподават по пощата от Нидерландия. Това се отнася за германците, датчаните, гърците, австрийците, люксембургците и литовците.

Има обаче и страни, в които жителите, живеещи в чужбина, нямат право да гласоподават. Това са Чехия, Словакия, Унгария, Ирландия и Малта, отбелязва обявата.

Къде гласоподават българите?

Българските гласоподаватели могат да гласоподават на 9 юни в две секции в Българското посолство в Хага, само че и в още 22 секции, ситуирани в цялата страна: Айндховен, Амстердам, Арнем, Бреда, Ваалс, Венло, Грьонинген, Делфт, Енсхеде, Заандам, Лелистад, Леуварден, Маастрихт, Наймехен, Ротердам, Тилбург, Утрехт, Хага, Харлем и Хилверсум. Адресите им могат да бъдат открити на уеб страницата на Министерство на външните работи.

Гласуване за нидерландските претенденти за евродепутати

Европейските жители, които живеят в Нидерландия, могат да гласоподават за нидерландски претенденти на евроизборите в Нидерландия, които са 6 юни. Те трябваше да подадат специфичен формуляр до 23 април.

Нидерландските жители, живеещи в чужбина, също могат да гласоподават за Европейския парламент. Те получават бюлетина за гласоподаване вкъщи и могат да я изпратят по пощата до община Хага.

Нидерландия гласоподава на 6 юни, четвъртък, първа от 27-те държави-членки на евроизборите, които са сред 6 и 9 юни. Резултатите ще бъдат оповестени вечерта на 9 юни, откакто завърши гласуването във всички страни от Европейския съюз.

Новият Европейски парламент ще има 720 места, разпределени съгласно броя на популацията. Германия има оптималния брой от 96 места. Нидерландия има 31 места, с 2 повече от предходния европарламент. България ще има същия брой евродепутати - 17.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР