Петролните фючърси се търгуват без съществени изменения в началото на

...
Петролните фючърси се търгуват без съществени изменения в началото на
Коментари Харесай

Стабилизация на петрола близо до най-ниските ценови нива от средата на март

Петролните фючърси се търгуват без основни промени при започване на търговията в понеделник, стабилизирайки близо до най-ниските равнища от първата десетдневка на март, достигнати през предходната седмица, като вниманието е ориентирано върху основната среща на ОПЕК + в неделя, на която картелът ще дефинира политиката си за добива през втората половина на годината.

В началото на европейска търговия фючърсите на нефт Брент се покачват внимателно с 0,2% към 82,25 $ за барел, а тези на американския лек недопечен нефт WTI - с 0,35% към 77,93 $ за барел, откакто през предходната седмица те поевтиняха внезапно с 2-3%, достигайки най-ниски ценови дъна от 11-ти март насам.

Солидното поевтиняване на черното злато през миналата седмица беше предизвикано от оповестените протоколи от последното съвещание на Федералния запас на Съединени американски щати, които демонстрираха, че някои чиновници на американската централна банка биха били подготвени да затегнат в допълнение лихвените проценти, в случай че сметнат, че е належащо да управляват непрекъснатата инфлация.

Вниманието на участниците на петролните пазари е ориентирано върху идната на 2-ри юни среща на Организацията на страните експортьорки на нефт и нейните сътрудници, отпред с Русия, известни като ОПЕК +, като най-широко публикувани са упованията, че петролният картел ще продължи с актуалната си политика на редуциране на производството и през втората половина на 2024 година

Според три източника на Ройтерс, петролните производители от ОПЕК + евентуално ще удължат досегашното непринудено редуциране на добивите с към 2.2 млн. барела дневно и през идната 6 месеца на актуалната година. Фактът, че срещата ще се организира онлайн, също наподобява в поддръжка на тази прогноза за нейния излаз.

Петролът вид Брент нарастна с към 7% от началото на 2024 година, подсилен от непрекъснатите геополитически опасности и съкращенията на добива с 2,2 млн. барела дневно от страна на ОПЕК +. От средата на април насам обаче петролните фючърси поевтиняха на фона на намалелите опасения за разширение на спора в Близкия изток, което би довело до нарушение на петролните доставки.

Търговията на петролните пазари в понеделник е много тънка и неликвидна предвид на така наречен пролетна банкова почивка във Англия и Деня в памет на починалите във войните в Съединени американски щати, който по принцип дава началото на летния сезон за шофиране.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР