Разходите за пенсия са голяма част от социалната политика. За

...
Разходите за пенсия са голяма част от социалната политика. За
Коментари Харесай

Зорница Русинова: Разходите за пенсия са голяма част от социалната политика

Разходите за пенсия са огромна част от обществената политика. За това лято имаме нарастване с 5,7%. Това не е задоволително, несъмнено. За нас е значимо хората, които са с най-ниски пенсии да получават и спомагателна поддръжка от страната. Важно е тези, които живеят самотни и са в дребни обитаеми места да надградим обществения патронаж с домакински. Хора, които имат потребност от спомагателна грижа в дома, да получат до 2 часа.

Това сподели в предаването „ Беновска пита” по Канал 3 заместник- министърът на труда и обществената политика Зорница Русинова. "Преценката за такава помощ ще бъде на общинските служби, само че по аршин на министерството. Всеки един кмет е значимо да може да поддържа най-нуждаещите се. Голяма част от тези хора получават опция и за топъл обяд. Патронажната грижа е ориентирана към всички общини в България, за жалост към 30 общини не пожелаха да извършват това ", сподели още тя.

"До огромна степен в част от наредбите сме стъпили на положителни практики. Не мисля, че е обикновено в 21 век да се приказва дали е обикновено да се бият деца, естествено, че не е. Голяма част от нашите старания за запазването на децата остават скрити. Почти всеки ден има случай за изоставено дете. Безизходицата на родителите не е причина за домашното принуждение. Продължаваме доста интензивно да работим и с децата, които са в домове. Това не са разнообразни деца и би трябвало да ги разбираме ", сподели още зам.-министърът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР