Публикувани онлайн кадри показват спасители, които търсят оцелели сред останките

...
Публикувани онлайн кадри показват спасители, които търсят оцелели сред останките
Коментари Харесай

Най-малко 11 са загиналите в срутилия се блок в Белгород след украинската атака

Публикувани онлайн фрагменти демонстрират спасители, които търсят оживели измежду останките от стълбището на постройката, а по-късно бягат, до момента в който част от покрива се срутва. Руското министерство на изключителните обстановки заяви, че досега от руините са извадени осем тела.

Руският Следствен комитет съобщи в изказване, че 10-етажната постройка е била наранена от украински обстрел, заяви Асошейтед пресс.

По-късно съветското министерство на защитата написа в обществените мрежи, че постройката е била развалена от фрагменти от свалена ракета " Точка-У ". То също по този начин съобщи, че противовъздушната защита е свалила още няколко ракети над Белгородска област, а по-късно са били унищожени и два дрона.

По време на работата на спасителите в Белгород продължаваше да има сигнали за въздушно нахлуване. Градът беше обстрелван и през вчерашния ден вечерта, при което почина един човек, а 29 бяха ранени, заяви губернаторът на Белгород Вячеслав Гладков.

От май 2023 година насам градове в цяла Западна Русия са подложени на постоянни офанзиви от безпилотни самолети, за които съветските управляващи упрекват Киев. Украинските публични лица в никакъв случай не поемат отговорност за нападенията на съветска територия или на Кримския полуостров, само че Белгородска област, ситуирана на граница с Украйна, стана обект на огромен брой удари, отбелязва АП. През декември 2023 година при обстрел в центъра на град Белгород починаха 25 души, което накара управляващите да стартират да построяват убежища.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР