Семейството на Михаел Шумахер ще получи обезщетение в размер на

...
Семейството на Михаел Шумахер ще получи обезщетение в размер на
Коментари Харесай

200 000 евро за Шумахер заради генерирано с ИИ фалшиво интервю с него

Семейството на Михаел Шумахер ще получи обезщетение в размер на 200 хиляди евро от издателите на немското списание Die Aktuelle, което си разреши да разгласява “интервю ” с някогашния водач от Формула 1.

По-късно стана ясно, че интерюто на Шумахер е генерирано с изкуствен интелект и на процедура някогашният водач не е взел участие в него.

Говорител на семейство Шумахер удостовери решението на Мюнхенския трудов съд и съглашение от медийната група Funke, издатели на списание Die Aktuelle, без да прави повече мнения. След публикуването на изявлението предходната година, основният редактор на списанието беше уволнен, а групата Funke се извини на фамилията на Шумахер, предава dnes.bg.

През април 2023-а списание Die Aktuelle пусна на корица си фотография на усмихнатия Шумахер и обещаващото заглавие " Михаел Шумахер, първото изявление ". В публикацията беше добавено " звучеше лъжливо действително ", само че вътре се разкриваше, че цитатите са генерирани от изкуствен интелект, напомня Българска телеграфна агенция.

От години се вършат спецулации за здравословното положение на Михаел Шумахер. Той не е виждан обществено от 2013 година, когато претърпя случай по време на ски почивка и получи сериозна мозъчна контузия. Семейството му ревниво пази персоналния му живот, а информацията, която дава за положението на първенеца, е много нищожна.

Достъп до германеца имат единствено най-близките му хора.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР