Централното командване на военноморските сили на САЩ (NAVCENT) заяви днес,

...
Централното командване на военноморските сили на САЩ (NAVCENT) заяви днес,
Коментари Харесай

Военноморските сили на САЩ заявиха, че са спасили екипажа на гръцки кораб, поразен от хусите в Червено море

Централното командване на военноморските сили на Съединени американски щати (NAVCENT) съобщи през днешния ден, че силите му са избавили екипажа на плаващия под либерийски байрак и притежаван от гръцка компания транспортен съд за насипни товари " Тютър ", който бе нападнат от подкрепяните от Иран йеменски бунтовници хуси на 12 юни в Червено море, съобщи Ройтерс.

Моряци от ударната група на самолетоносача " Дуайт Д. Айзенхауер " през вчерашния ден транспортираха екипажа с въздухоплавателно средство, сподели централното командване и добави, че един граждански моряк към момента е в неопределеност.

Атаката, която се случи наоколо до йеменското пристанище Ходейда, аргументи съществено наводняване и повреди в машинното поделение на " Тютър " и му лиши способността да маневрира.

Британската организация за комерсиално корабоплаване (UKMTO) през вчерашния ден заяви, че екипажът на кораба е бил евакуиран и че изоставеният кораб се носи по течението в Червено море.

Хусите поеха отговорност за нападенията с дребни морски съдове и ракети против кораба като част от продължаващата им акция, за която те настояват, че е в поддръжка на палестинците и че е съсредоточена против кораби, насочващи се към Израел, показва Ройтерс.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР