Повечето гръцки парламентарни партии настояват правителството на Нова демокрация (НД)

...
Повечето гръцки парламентарни партии настояват правителството на Нова демокрация (НД)
Коментари Харесай

Гръцките опозиционни партии настояват правителството да признае Палестина

Повечето гръцки парламентарни партии упорстват държавното управление на Нова народна власт (НД) да признае Палестина, след неотдавнашното утвърждение от Испания, Ирландия и Норвегия за двудържавно решение на близкоизточния спор, оповестява електронното издание на в..

СИРИЗА, ПАСОК, Комунистическата партия на Гърция (KKE), Freedom Sailing и New Left показаха поддръжка за палестинската държавност. Те настояват, че Гърция би трябвало да се причисли към интернационалните старания за заслужено разрешаване на казуса в района.

СИРИЗА прикани за дейна дипломация и повтори поддръжката на партията за решение с две страни с Източен Йерусалим като столица на Палестина. ПАСОК акцентира, че основаването на палестинска страна е единственото решение, в сходство с отдавнашни решения на Организация на обединените нации.

KKE публично оказа напън върху държавното управление посредством парламентарно следствие, водено от генералния секретар Димитрис Куцумбас. Лидерът на Freedom Sailing, Зоуи Константопулу, изиска изясненост от държавното управление, цитирайки дейностите на други европейски народи. Новата левица прикани премиера Кириакос Мицотакис да работи по отношение на парламентарната резолюция от 2015 година, признаваща палестинската държавност в границите от 1967 година

Тази позиция идва на фона на продължаващото принуждение в Газа, което докара до обилни жертви и опустошения. Палестина към този момент е приета от осем европейски страни, в това число България, Полша, Чехия, Румъния, Словакия, Унгария, Швеция и Кипър.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР