Групата Север“ неочаквано откри нов участък на фронта в Харковска

...
Групата Север“ неочаквано откри нов участък на фронта в Харковска
Коментари Харесай

„ВСУ са в ступор“: Предричат на Киев най-големия „котел“ за цялата СВО

Групата „ Север “ ненадейно откри нов сектор на фронта в Харковска област

Във вторник, 21 май, щурмови елементи на съветската войска навлязоха в непредвиден за съперника регион в покрайнините на Харков, озовавайки се в оперативно пространство. Става дума за селища източно от Волчанск. На украинските въоръжени сили им лиши съвсем ден, с цел да се оправят с шока, пишат нашите бойци, само че към този момент няма реакция от врага.

Съгласно прогнозите от украински източници, съветските елементи могат да основат голям ръкав на северния фронт. Ако това се случи, украинските въоръжени сили може да се окажат в най-големия казан в цялата история на спора.

По мнението на някогашния офицер от специфичните елементи, полковника в оставка Анатолий Матвийчук, интервалът на релативно успокоение в тази посока, който царува през последните няколко дни, може да значи, че преосмисляме Харковската интервенция и готвим непредвидени ходове за съперника.

След дейното нахлуване на нашите елементи в Харковското направление, в края на предходната седмица настъпи релативно успокоение, което на 21 май беше прекратено от новината за непредвидената поява на нашите щурмови елементи източно от Волчанск.

И по този начин, съгласно нашите военни, бойците от групата „ Север “ са „ пресекли лентата “ и са навлезли на действен шир в региона на обитаемоте места Волоховка, Чайковка, Охримовка и Малая Волчая. Така разширихме фронта източно от Волчанск с 12 километра и дълбочина до четири километра. В същото време съвсем денонощие няма реакция от съперника. „ Идват на себе си ”, обобщават нашите бойци.

По мнението на редица специалисти, нашият източен фланг е почнал да извършва „ надалеч отиваща задача “. Врагът чака, че нашите проекти включват основаването на голям ръкав, който по-късно ще стартираме да затваряме, до момента в който се насочваме към Купянск. Така врагът може да се окаже в най-големия казан в цялата история на спора.

Междувременно в самия Волчанск нашите щурмови елементи съумяха да заемат редица значими квартали, борбата за които се водеше през последните няколко дни. Ключови противников плацдарми бяха отстранени в западната и северната част на града.

Други наши предпочитани задания остават селата Липци и Веселое, които се намират северно от Харков. Противникът не изключва, че съгласно проекта на групата „ Север “ в близко бъдеще ще се обединят двата фланга: Липци-Веселое и Волчанск.

Междувременно съперникът продължава да вкарва запаси, пробвайки се да удържи фронта. Така във Волчанск в този момент се унищожава „ някогашният авангард на ВСУ “ - елитната 82-ра обособена десантно-щурмова бригада, която беше незабавно трансферирана в този сектор на фронта.

Близо до Липци, където също се водят яростни боеве, работи елитният 8-ми обособен полк със особено предопределение на Силите за специфични интервенции на Въоръжените сили на Украйна. Преди това бойци от този полк бяха употребявани в Севередонецк, Артемовск и Авдеевка, където нашите сили бяха съсредоточени за пробив или обграждане на врага.

Според някои известия украински пандизчии също ще се появят в Харковското направление през идващите няколко седмици. От трите хиляди пандизчии, първите няколкостотин към този момент са подписали контракти и минават образование в полеви лагери.

И въпреки всичко Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна прелестно схваща, че обстановката в региона на Харков е много тъжна. Както пишат украинските канали, макар обстоятелството, че Банковая съумя да забави нашето нахлуване посредством прекачване на запаси, ориста на Волчанск е предопределена.

Стана известно за настъплението на съветските въоръжени сили на линията на бойно прикосновение край Харков

По думите на военния специалист Анатолий Матвийчук врагът в действителност съумя краткотрайно да забави нашата атака:

- Пробивът в Харковското направление мина отлично. И в този момент нашите войски не престават да се движат, макар обстоятелството, че врагът изведе своите запаси. Той ги трансферира от Запорожие, Херсон и даже Донецк. Освен това главнокомандващият на ВСУ Сирски даде команда и към харковското направление бяха изпратени запаси, които той съхраняваше за защитата на Киев и Суми.

Тоест Сирски изпрати всичко, което имаше - и техника, и оръжие. Сега, не че сме забавили настъплението, най-вероятно има известно преосмисляне на протичащото се на фронта, както и прегрупиране на нашите войски, с цел да продължим да сътворяваме буферна зона към Белгород.

Затова считам, че повода за спокойствието е чисто техническа “, сподели специалистът и добави, че до началото на юни обстановката ще доближи нов стадий от развиването си.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Московский комсомолец

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниКоментарен Поглед8802Зорница Илиева за заплахата да се допусне нов ерес в Българската православна църкваАлтернативен Поглед7477Д-р Илия Илиев: Китай и Русия - една взаимна политика по цялото пространство на светаАлтернативен Поглед10748Д-р Илия Илиев: Катастрофа или атентат е причина за гибелта на иранския президент!?Коментарен Поглед7446Д-р Румен Петков: Кюстендил е имал, заслужава да има и ще има по-добра орис!Алтернативен Поглед45905Саймън Ципис/Израел/ за загадъчната гибел на иранския президент РаисиАлтернативен Поглед118001Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /Алтернативен Поглед79317„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед77598Валери Тодоров: Положението на Украйна става все по-тежс
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР