След известна пауза, руските войски са продължили настъплението си на

...
След известна пауза, руските войски са продължили настъплението си на
Коментари Харесай

Руснаците тръгнаха на щурм в Запорожие, влязоха в Урожайное и Старомайорское

След известна пауза, съветските войски са траяли настъплението си на Времиевското направление в Запорожие. През последните седмици съветската артилерия и авиация нанесоха десетки удари по тиловите региони на украинските въоръжени сили, подготвяйки почвата за обновяване на щурма, написа Телеграм каналът " Рибар%, представен от " Фокус ".

Според информацията на Telegram канала, в Старомайорское съветските щурмовици са съумели да напреднат 150 метра по улиците Череша и Цветушая, като в същото време са завладяли четири украински опорни точки. ВСУ настойчиво се придържат към руините на селото, само че авиацията и БПЛА потискат позициите на украинските въоръжени сили, които по-късно се прочистват от съветската пехота.

В Урожайное съветските въоръжени сили се придвижват напред около ниските здания в южните околности на селото. Руските бойци са напреднали по улица Садовая и прилежащото горско стопанство, като са овладели до 10 здания и са унищожили група украинска пехота.

Въпреки това украинските формирования към момента поддържат наличие в някои от постройките на селскостопанския комплекс, чието почистване е належащо за по-нататъшно съветско нахлуване в популации регион.

Също по този начин съветските въоръжени сили систематично нанасят удари по логистиката на украинските формирования. По-специално, съветската авиация работи на моста над Мокрие Яли в региона на Болшая Новоселовка. Това е третият въздушен удар по моста през последния месец, чието заличаване ще усложни логистиката на украинските въоръжени сили на мястото.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР