Русия е постоянна глобална заплаха“, което е очевидно не само

...
Русия е постоянна глобална заплаха“, което е очевидно не само
Коментари Харесай

САЩ определиха Русия като постоянна глобална заплаха

Русия е " непрекъсната световна опасност “, което е явно освен поради войната в Украйна, само че и поради " износа на неустойчивост " в целия район на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ), както и в Африка. Това акцентира Соната Култър, заместник-помощник-държавен секретар на Съединени американски щати по европейските и евразийските въпроси, по време на конференция в централата на ОССЕ във Виена, предават Укринформ и " Фокус ".

" Ключовият миг, който бих желала да подчертая, е, че Русия е непрекъсната световна опасност и освен поради дейностите си в Украйна, само че и поради дейните си старания да изнася неустойчивост, да сее комплициране и безпорядък по света ", разяснява тя.

Култър, която дойде във Виена за Годишната конференция на ОССЕ за обзор на сигурността, ще насочи вниманието на всички участващи страни към войната в Украйна, както и " към акцията за подривна активност, която съветското държавно управление организира от самото начало в района на ОССЕ “.

" Продължаващата война в Украйна сигурно е най-ярката и сериозна илюстрация на експанзията на Кремъл. Но, както към този момент означих, това не е единственият образец за дестабилизираща активност, която той прави в целия район на ОССЕ. Има още случаи на палежи и опити за бойкот, несъмнено, тази информация остава сериозен вектор на активността на съветското държавно управление. Ние доста деликатно следим и неговото злонамерено въздействие и действия в Африка, както и опитите за въздействие върху динамичността в Западното полукълбо “, добави представителката на Съединени американски щати.

В отговор на питане по какъв начин НАТО ще отговори на злонамерените дейности на Руската федерация на територията на нейните държави-членки, Култър съобщи, че най-важното остават консултациите и обменът на информация, в това число разузнаване, " да сме наясно какво се случва на наша територия “.

" Трудно е да се каже какво тъкмо деяние да се предприеме, защото съответното деяние зависи от това какъв курс сте задали в отговор на съответната активност. Така че мисля, че разглеждайки целия набор от действия, нашите държавни управления би трябвало да се обединят, би трябвало да имаме ясно схващане с какви типове действия се занимава съветското държавно управление и тогава ще можем най-добре да организираме групови отговори както за подсилване на нашата лична сигурност, по този начин и за отговор на дейностите на Кремъл “, отговори представителката на Държавния департамент.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР